Konfliktas tęsiasi: R. Karbauskis paviešino antrąjį sąrašą, o R. Masiulis atkirto atgal

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį paviešino antrąją žadėtos informacijos apie Roko Masiulio galimai įdarbintus asmenis dalį, kuriame matomos ir tos pačios pavardės kaip pirmajame sąraše. Buvęs ministras R.Masiulis atkirto, kad „srutų srovė“ nesibaigia.

 Įsiplieskė konfliktas: R. Karbauskis paviešino antrą informacijos sąrašą apie R. Masiulio žmones, o pastarasis atkirto atgal.<br> lrytas.lt montažas
 Įsiplieskė konfliktas: R. Karbauskis paviešino antrą informacijos sąrašą apie R. Masiulio žmones, o pastarasis atkirto atgal.<br> lrytas.lt montažas
R.Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Rokas Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2020, 4:27 PM, atnaujinta Feb 4, 2020, 4:53 PM

„Pirmame epizode girdėjote buvusio prokuroro, kuriam nebuvo leista pradėti tyrimą, liudiją, kad energetikos sektoriuje 2009-2011 metais, vykdant milžiniškų mastų valstybinės reikšmės projektus, ėmė ryškėti schema.

Tie patys asmenys, pasibaigus pinigams viename projekte, juda į kitą, panašiai kaip skėriai, vieną po kito siaubdami naujus laukus.

Dėl tokio judėjimo LEO LT, Visagino atominę elektrinę (VAE), Klaipėdos naftą sieja tie patys žmonės.

Buvusiam prokurorui savo laiku neleista tirti bei nustatyti galimai padarytą žalą valstybei vykdant taip ir neįvykusį VAE projektą. Prokurorui taip pat nebuvo leista aiškintis, ar tokia pati lėšų „įsisavinimo“ schema nesikartoja bendrovėje „Klaipėdos nafta“.

Jei būtų leista – prokuroro surinkta informacija galėjo virsti teisėsaugininkų instrukcija, kaip nagrinėti ir vertinti schemas, skirtas pinigų „įsisavinimui“.

Tačiau daugėjant informacijos apie nutildytus prokurorus ir savo laiku atsakingų asmenų valstybėje neįvertintus faktus, tai, kuo buvo paverstos sąžiningo prokuroro pastangos, yra veikiau panašu į po stalu slaptai kitai „neliečiamųjų“ kartai perduodamus juoduosius užrašus „Kaip pasipelnyti iš valstybės“.

Jeigu dabar nieko nedarysime, „neliečiamieji“ ir toliau naudosis žmonių patiklumo priedanga bei, imituodami svarbias personas, toliau už mūsų visų pinigus pardavinės ir pirks orą. Kitaip to nepavadinčiau, nes antrasis epizodas atskleidžia schemą, kaip vykdavo „konsultacijų“ paslaugų viešieji pirkimai, kurie valstybei ir jos piliečiams kainavo šimtus milijonų“, – feisbuke antradienį dalijosi R.Karbauskis.

R.Masiulis: tendencinga yra ši srutų srovė

Praėjus kelioms valandoms, jam atsakė ir R.Masiulis.

„Karbauskis toliau stebina – imdamas faktus ir pramanytus dalykus, skaičius daugindamas iš 100 ir juos klastingai interpretuodamas, naujam gyvenimui prikėlė jau prieš 7 metus paneigtą A. Skardžiaus komisijos medžiagą.

Pateiktose „sensacijose“ nematau nieko naujo – tik išlaikoma ta pati linija taip naudinga Kremliui – torpeduoti visus svarbiausius mūsų valstybės energetinius projektus.

SGD terminalas, elektros linijos de facto davė mums energetinę nepriklausomybę ir sumažino dujų ir elektros kainas, o tai neleidžia priešams ramiai miegoti.

Dar daugiau – daugelyje p. Karbauskio aprašytų epizodų mano dalyvavimo net nebuvo, dėl to akivaizdu, kokia tendencinga yra ši srutų srovė“, – savo paskyroje rašė R.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.