R. Karbauskis atsakė prezidento patarėjui dėl R. Masiulio: fantazuoja jau ne pirmą kartą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sureagavo į prezidento Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo Povilo Mačiulio žodžius, kad valstiečių skleidžiama informacija susisiekimo ministro Roko Masiulio atžvilgiu gali būti nulemta ne tik politinių, tačiau ir verslo grupių interesų.

 R.Karbauskis ir R.Masiulis 2016-iaisiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr. 
 R.Karbauskis ir R.Masiulis 2016-iaisiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr. 
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Paulina Levickytė, ELTA

2020-02-06 10:54

Pasak R. Karbauskio, P. Mačiulis turi „didelę fantaziją“, kurią prezidentui jau ne kartą reikėjo paneigti. Valstiečių lyderis teigia, kad P. Mačiulio pasakymai yra visiškas absurdas.

„Mes jau susidūrėme būtent su P. Mačiulio pasisakymais, kuomet jis pasisako ne taip, kaip galvoja prezidentas. Dėl to aš niekaip negalėčiau vertinti P. Mačiulio pasakymų, kaip Prezidentūros pasakymo. Tai yra asmeninis P. Mačiulio pasisakymas, kuris nieko bendro neturi su Prezidentūros nuomone. Jis jau ne vieną sykį sako prieštaringus dalykus, pavyzdžiui, kuomet sakė dėl rinkimų vienmandačių panaikinimo, o tuomet prezidentas turėjo paneigti jo žodžius. Aš nesiruošiu nei aiškinti, nei diskutuoti apie tai, ką pasakė P. Mačiulis“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis neigia patarėjo argumentus, kad informacijos skelbimas apie R. Masiulį yra nulemtas verslo interesų.

„Aš pasakysiu trumpą žodį, tai yra absurdas. Šitas šnekėjimas yra nieko neparemtas. Aš pastebėjau R. Masiulio pasisakymus, o dabar pasirodo ir tokie P. Mačiulio pasisakymai, kurie yra neatremiantys, nepaneigiantys ir nebandantys paaiškinti pasirodžiusios informacijos, o tik bandymas pažeminti. Kuo jie remiasi, kad ši informacija naudinga kažkokiam verslui?“ – klausė R. Karbauskis.

R. Karbauskis taip pat pažymėjo, kad tiek R. Masiulis, tiek P. Mačiulis neturi konkrečių argumentų atsakyti į pasirodžiusią informaciją, todėl ją ir sieja su verslo grupių interesais.

„Mano komentaras yra tik toks, jeigu aš dirbu rusams arba esu vamzdis, arba dar kas nors, tai atrodo, kad ši pusė, apie kurią mes šnekame, tiesiog nebeturi argumentų, paaiškinančių, kodėl tai vyko. Mes tikėjomės, kad bus bent bandymas šią situaciją paaiškinti. Matosi, kad jokio bandymo net nėra, o tik visko neigimas ir bandymas žeminti ir sakyti, kam tai neva naudinga. Tegul bent pabando paaiškinti, kokioms čia verslo grupėms tai gali būti naudinga (...) Matyt, su baime jie laukia kitų mūsų epizodų, ir baimė tokia didelė, kad be argumentų bandoma tiesiog žeminti. Aš kviesčiau palūkėti su pareiškimais“, – sakė valstiečių lyderis.

ELTA primena, kad prezidento vyriausiasis patarėjas P. Mačiulis sako, kad R. Karbauskio puolimas buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio atžvilgiu gali būti nulemtas ne tik politinių, tačiau ir verslo grupių interesų. Jo teigimu, R. Karbauskio paviešintos schemos apie neva R. Masiulio įdarbintus artimus žmones yra „politinės realybės šou“, o paviešinti argumentai, sako P. Mačiulis, yra neįtikinami.

„Man peršasi tokia mintis, jog galbūt už tokio puolimo yra ne tik noras susidoroti politiškai su žmogumi, kuris galbūt kažkada ateityje dalyvaus ar ketintų dalyvauti rinkimuose, bet kyšo galbūt ir verslo grupių ausys tam, kad lygiai taip pat šitas žmogus ateityje neužimtų jokių pozicijų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė P. Mačiulis, pridurdamas, kad R. Karbauskio kaltinimai R. Masiuliui yra neargumentuoti bei politizuoti.

ELTA primena, kad valdančiųjų lyderis R. Karbauskis paviešino sąrašą asmenų, kuriuos, kaip tvirtina valstiečių pirmininkas, Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino buvęs ministras R. Masiulis. Politikas dėl to planuoja kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų.

R. Masiulis tuo metu teigė, kad visos atrankos į susisiekimo sektorių buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. Buvęs ministras taip pat teigia, kad R. Karbauskio informacijoje daug melo ir kad valstiečių lyderis palaiko Kremliui palankią retoriką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų