Brazilijoje žiauriai nužudytas lietuvis siekė politinės karjeros Lietuvoje: prabilo sukrėsti kolegos Su žmona planavo gyvenimą kurti Lietuvoje

Po žiauraus 37-erių metų lietuvio Adamo Žindulio nužudymo Brazilijoje ir galimo jo žmonos išžaginimo paaiškėjo, kad jis prieš keletą metų dalyvavo rinkimuose ir su liberalais bandė patekti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Praėjusiais metais Lietuvos Respublikos ambasada Airijoje sveikino A.Žindul už pilietiškumą.<br>Lietuvos Respublikos ambasados Airijoje nuotr./123rf nuotr.
Praėjusiais metais Lietuvos Respublikos ambasada Airijoje sveikino A.Žindul už pilietiškumą.<br>Lietuvos Respublikos ambasados Airijoje nuotr./123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-07 11:42, atnaujinta 2020-02-07 20:15

Išgirdę žinią apie bendražygio netektį, politikai negalėjo patikėti. Verslo atstovai teigė, kad jis buvo puikus IT specialistas ir su žmona savo gyvenimą planavo kurti Lietuvoje.

Ketvirtadienį pranešta, kad Brazilijoje į pietus nuo Rio de Žaneiro vienas lietuvių turistas buvo nužudytas, o jo žmona, kaip įtariama, išžaginta per užpuolimą netoli vieno populiaraus pajūrio miestelio. Pasak pareigūnų, vienas 35 metų įtariamasis buvo sulaikytas, bet kaltinimus neigė. Vyrui ir anksčiau buvo mesti kaltinimai narkotikų platinimu bei prekyba.

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, policija nurodė, kad A.Žindulio lavonas buvo rastas jo išsinuomotuose apartamentuose, o jo žmona pareigūnams sakė buvusi išprievartauta. Moteris buvo nuvežta į ligoninę. Jai teikiama psichologinė pagalba. Pasak brazilų „Globo TV“, lietuvį policija rado pasodintą ant kėdės – kojos ir rankos buvo pririštos prie jos. Vyrui iš Lietuvos buvo užkimšta burna. Pora buvo neseniai susituokusi, o į Braziliją atvyko sausio 28 dieną.

A.Armonaitė: mus sukrėtė ši žinia

Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė portalui lrytas.lt pripažino, jog sukrėtė žinia apie kolegos nužudymą.

„Vakar mus sukrėtė ta žinia ir mes visi labai liūdime. Jis buvo labai pozityvus žmogus ir labai jo pasigesime.

Kaip supratau, paskutiniais metais Adamas mažiau būdavo Lietuvoje. Mes visi buvome komandoje ir buvome kaip šeima. Susijungė bendros mūsų vertybės ir Adamas buvo vienas mūsų.

Jis buvo aktyvus dalyvis visų mūsų renginių. Bet jis nesiverždavo ant scenos, nebūdavo pirmasis kalbantis. Jis visuomet išklausydavo, daug domėdavosi“, – teigė politikė.

A.Armonaitė prisiminė 2015 metus, kai vyko rinkimai į savivaldybių tarybas. A.Žindulis taip pat dalyvavo rinkimuose su Liberalų sąjūdžiu, tačiau į Vilniaus miesto savivaldybę nepateko.

„Adamas labai prisidėjo prie mūsų. Nuolat dalyvaudavo susitikimuose su gyventojais. Man atrodo, kad jam ypatingai rūpėjo kaip atrodys Vilnius ir visada domėjosi aktualijomis. Jis buvo Antakalnio poskyrio narys.

Adamas buvo mūsų bičiulis, bendražygis ir aktyvus, tuo metu liberalų, narys. Jį prisimenu visuose renginiuose.

Jis labai tikėjo liberaliomis idėjomis, kad jų reikia Lietuvai, kad jos yra tai, kuo mes visi turėtume gyventi“, – sakė A.Armonaitė.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo feisbuko paskyroje taip pat pasidalino žinute.

„Baisi žinia pasiekė iš Brazilijos. Praradome bendramintį ir bendražygį. Ilsėkis ramybėje, Adamai. Užuojauta artimiesiems“, – skelbė politikė.

A.Žindulis su žmona planavo gyvenimą kurti Lietuvoje

A.Žindulis dirbo IT specialistu, programuotoju. Praėjusiais metais jis ketino sugrįžti iš Airijos ir su žmona gyventi Lietuvoje – ieškojosi darbo.

Apie tai portalui lrytas.lt papasakojo „IT Skill House direktorė“ Aušra Adelė Vaišvilė. Ji padėjo A.Žinduliui ieškoti JAVA programuotojo darbo Lietuvoje. Paskutinį kartą jiedu kalbėjo liepos ir rugsėjo mėnesiais.

„Jis buvo kuklus ir labai malonus žmogus bei geras specialistas. Jis planavo ir norėjo grįžti į Lietuvą, nes tuo metu buvo Airijoje. Mūsų darbas buvo surasti jam darbą Lietuvoje, nes norėjo čia įsikurti kartu su žmona.

Jis buvo be galo draugiškas ir visuomet pozityviai nusiteikęs. Kai bendravome su juo dar liepos mėnesį, tai jis papasakojo apie savo planus ir ketinimus tuoktis“, – prisiminė A.A.Vaišvilė.

Rugsėjo mėnesį direktorei jis pranešė, kad susirado naują darbovietę.

Lietuvos ambasada Airijoje sveikino už pilietiškumą

Brazilijoje nužudytas lietuvis A.Žindulis kurį laiką gyveno Airijoje. Praėjusiais metais Lietuvos Respublikos ambasada Airijoje įsidėjo feisbuko įrašą ir sveikino A.Žindulį už pilietiškumą.

„Skubame pasidžiaugti šiandien jau prasidėjusiu balsavimu Lietuvos Respublikos ambasadoje Airijoje bei pasveikinti pirmąjį šiandien ambasadoje prabalsavusį Lietuvos Respublikos rinkėją poną Adamą Žindulį. Už pilietinį aktyvumą ir simbolišką balsavimo atidarymo akimirką ambasada šį pilietį apdovanojo Lietuvos istorijos chrestomatija.

Maloniai laukiame kiekvieno Jūsų atvykstant bei pareiškiant pilietinę valią tiesiogiai ambasadoje arba paštu“, – gegužės mėnesį rašė ambasada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.