Valstiečių frakciją paliko dar vienas Seimo narys Papildyta R. Karbauskio komentaru

Seimo narys Egidijus Vareikis penktadienį pranešė paliekantis valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime.

E.Vareikis sakė valstiečius paliekantis, nes ketina dėtis prie naujai kuriamos krikščioniškos pakraipos partijos.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Vareikis sakė valstiečius paliekantis, nes ketina dėtis prie naujai kuriamos krikščioniškos pakraipos partijos.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Vareikis ir R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
E.Vareikis ir R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
E.Vareikis sakė valstiečius paliekantis, nes ketina dėtis prie naujai kuriamos krikščioniškos pakraipos partijos.<br>T.Bauro nuotr.
E.Vareikis sakė valstiečius paliekantis, nes ketina dėtis prie naujai kuriamos krikščioniškos pakraipos partijos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-07 12:58, atnaujinta 2020-02-07 13:22

E.Vareikis BNS sakė valstiečius paliekantis, nes ketina dėtis prie naujai kuriamos krikščioniškos pakraipos partijos.

„Apsisprendžiau palikti valstiečių frakciją, nes steigiame kitą organizaciją“, – patvirtino parlamentaras.

Šeštadienį Vilniuje į suvažiavimą renkasi parlamentaro Rimanto Jono Dagio buriama nauja partija Krikščionių sąjunga „Santarvė ir gerovė“.

R.Karbauskis: sprendimas teisingas

Valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis E.Vareikio sprendimą sako esant teisingu.

„Čia jokia ne naujiena, jis man buvo sakęs anksčiau, jis – krikščioniškų pažiūrų žmogus, formuojasi krikščionių judėjimas, jis ten mato savo perspektyvą. Manau, kad jo pasirinkimas yra teisingas“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Pasitraukus E.Vareikiui valstiečių frakcijoje liks 48 parlamentarai. Valstiečių vadovas tvirtino, kad valdančiųjų balsų skaičius dėl E.Vareikio pasitraukimo nenukentės, nes politikas pažadėjo savo paramą.

„Jei šnekėtume apie pačią koaliciją, pokyčių neįvyksta, nes atsisveikindamas jis pasakė, kad niekada neveiks prieš, atitinkamai koalicijos balsų skaičius išlieka toks pats“, – teigė R.Karbauskis.

E.Vareikis feisbuke skelbė, kad kuriamas politinis projektas „yra draugiškas mūsų daugumos koalicijai, draugiškas vyriausybei, siekiantis išplėsti koaliciją kiekybiškai ir pakeisti jos kokybę“.

„Tai projektas, siekiantis atnešti taiką ten, kur tebesitęsia ir įsižiebia konfliktai, sutarimą ten, kur nesibaigia ginčai, tiesą – kur klystama, viltį, kur braunasi nusivylimas...

Mūsų naujasis politinis sumanymas draugiškas ir LVŽS, kaip kolega ir partneris“, – rašė parlamentaras.

Sausį pasitraukė V.Poderys

Primename, kad sausį valstiečių frakciją paliko ir Virgilijus Poderys. Jis tapo Seimo narių Mišrios grupės nariu ir kol kas sakė neturintis planų jungtis prie kitos politinės grupės.

„Nesutarimų ar pykčių nebuvo, bet buvo kiti dalykai – ar viduje tikrai pritariu dėl tų sprendimų, dėl kurių pats balsuoju. Ateina riba, kai turi sau pasakyti, kad turi elgtis pagal sąžinę ir savo įsitikinimus“, – Seime žurnalistams sakė V.Poderys.

„Pasitraukiau dėl įvairių priežasčių, dėl nuomonės ir pozicijos svarbiausiais klausimais.

Kaip komandos ir frakcijos narys laikiausi drausmės ir balsuodavau kartu su frakcija, nors nebūtinai pritardavau“, – pridūrė V.Poderys.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad tai didelis praradimas frakcijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.