Šeimos dramoje – taškas: du namus dukrai dovanojęs kaunietis liko gatvėje, vienas jau parduotas

Kauno apylinkės teismas padėjo tašką sukrečiančioje šeimos dramoje – sunkiai sergantis 70 metų vyras, dovanojęs savo vyriausiajai dukrai iš antrosios santuokos du namus, liko be pastogės. Iškeldinti tėvą siekusi 28 metų moteris laimėjo visas bylas, o pensininko ieškinys dėl įpareigojimo jį išlaikyti buvo atmestas.

Du namus dukrai dovanojęs tėvas liko be pastogės. Teismas šioje istorijoje jau padėjo tašką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Du namus dukrai dovanojęs tėvas liko be pastogės. Teismas šioje istorijoje jau padėjo tašką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-10 17:34, atnaujinta 2020-02-11 09:26

Sužinojęs teismo verdiktą vyriškis buvo toks prislėgtas, kad net neteikė skundo. Sprendimas neseniai įsiteisėjo, o dovanų namą Kaune, Šančių rajone gavusi dukra jį pardavė.

„Istorija baigėsi liūdnai – brangų nekilnojamąjį turtą dukrai dovanojęs tėvas pats liko be namų“, – naujienų portalui lrytas.lt pirmadienį patvirtino buvęs jo advokatas L.Jankauskas.

Vyriškio likimas šiuo metu nežinomas – portalui nepavyko su juo susisiekti.

Anksčiau jis pasakojo, jog yra išsinuomojęs garažą, kuriame laikė savo mantą, ir laikinai apsigyvenęs geraširdžių žmonių jam užleistoje sodyboje Kauno rajone.

Kaunietis prisipažino, kad jo ateitį gaubia migla. Jis nežino, kur ieškotis nuolatinio būsto, nes nuomai pinigų neužtenka.

Namas – 400 kvadratinių metrų

Pensininkas buvo padovanojęs dukrai 400 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų namą Kauno Šančių rajone ir nebaigtą statyti namą Kaliningrado srityje netoli jūros.

Infarktas, cukraligė, širdies ir kraujagyslių ligos, akmenligė – tik dalis sveikatos problemų, ištikusių vyrą, kuriam pripažinta vidutinė negalia.

Vyriškis dar anksčiau tvirtino, jog jo pajamos šiek tiek viršija 200 eurų per mėnesį, iš jų 150 eurų jis išleisdavo vaistams, o santaupų neturintis.

Tačiau prieš keletą dešimtmečių kaunietis buvo pasiturintis – sovietmečiu dirbo aukštos kategorijos mechaniku ir laikrodininku, o atkūrus nepriklausomybę ėmėsi verslo, nuomojo įmonėms statybinę techniką.

Šančiuose erdvų būstą įsirengęs vyras įsigijo ir 100 kvadratinių metrų ploto nebaigtą statyti namą, esantį Kaliningrado srities Pionerskio mieste, prie pat jūros.

Pensininkas liko gatvėje

Pastogės vyras neteko po skyrybų su antrąja žmona ir teismų maratono su dukterimi, kuriai dovanojo brangų nekilnojamąjį turtą.

Jauna moteris yra sukūrusi šeimą ir šiuo metu gyvena Norvegijoje – ji turi nuosavą namą, įsigijo prabangų automobilį BMW.

Vyriškis iš pirmos santuokos turi tris, o iš antros – keturis vaikus.

Per teismą jam nepavyko panaikinti turto dovanojimo sutarčių, o procesą laimėjusi duktė kreipėsi į antstolį dėl tėvo iškeldinimo iš Šančiuose esančio būsto.

Vėliau namas buvo parduotas, o tėvas liko gatvėje.

Dukra apie tėvą atsiliepė tik neigiamai – nuo vaikystės ji su dviem seserimis yra patyrusi didelę skriaudą.

Vyras įklimpo į skolas

Kauno apylinkės teisme buvo nagrinėjama ir kita byla – pateikęs ieškinį dėl leidimo name gyventi iki gyvos galvos, tėvas prašė įpareigoti vyriausią dukterį kiekvieną mėnesį jo išlaikymui skirti 450 eurų. Tačiau teismas ieškinį atmetė.

Tėvo tvirtinimu, svarstant bylą dėl dovanojimo nuginčijimo dukra neprieštaravo, kad jis iki mirties gyventų Šančiuose esančio namo dalyje, – tai užfiksuota ir posėdžių protokoluose. Bet laimėjusi teismus ji persigalvojo.

Kaunietis aiškino, kad teisinės išlaidos ir namo statybos Kaliningrade įklampino jį į dideles skolas.

Susitarti geruoju su dukterimi jis nesitiki, kaip ir sulaukti pagalbos iš kitų vaikų.

Laimėjusi bylą dėl namo Šančiuose dovanojimo, dukra jį pardavė. Šiame name gyveno ir jos brolis, kuriam dabar 20 metų.

Vyriausioji sesuo pagal taikos sutartį pasižadėjo broliui i sumokėti apie 17 tūkst. eurų, pardavusi šį namą. Portalo žiniomis, vaikinas pinigus jau gavo, tačiau už juos būsto nenusipirksi.

Santykiai – įtempti ir sunkūs

Su tėvu teismuose kovojusi emigrantė tvirtino, kad jis nuo vaikystės išnaudojo ją ir dvi jos seseris versdamas atlikti sunkius darbus.

„Jei ką nors padarydavome blogai, visada būdavome nubaustos – mums buvo tampomos ausys, nuo sukimo jos įplyšdavo. Klūpodavome ant žirnių, gaudavome lupti diržu, jis mus plakdavo ir rykšte.

Išgėręs tėvas nuolat būdavo agresyvus – slėpdavomės nuo jo savo kambariuose. Jis mus sumušdavo – niekam mokykloje nesiskundėme, nes toks gyvenimas mums atrodė normalus, manėme, kad visi žmonės taip gyvena“, – prisiminė kauniečio duktė.

Motinai išvykus dirbti į užsienį vaikai liko gyventi Kaune su tėvu. Jo tikslas skiriantis buvo išlaikyti visą turtą savo rankose. Todėl jis ir dovanojo namus vyriausiai dukrai.

Pasak dukters, jai ištekėjus tėvas būdamas neblaivus ją ir žentą terorizuodavo, atjungė elektrą, o vėliau – ir šildymą.

Kaunietė su vyru išėjo iš namų ir išsinuomojo būstą, o jaunėlėms dukterims tėvas ant šaldytuvo uždėjo spyną – lepino tik jauniausią sūnų.

Tėvas šiuos dukters pasakojimus neigė ir tikino, jog ji skleidžia prasimanymus, siekdama jį apjuodinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.