Šiauliuose jau uždaryta pirmoji mokykla: gripas ar koronavirusas?

Penktadienio rytą Šiaulių „Juventos“ progimnazijoje nebuvo girdėti įprasto šurmulio. Ši įstaiga tapo pirmąja ne tik Šiauliuose, bet ir Lietuvoje mokykla, uždaryta dėl koronaviruso grėsmės.

 "Juventos" progimnazija penktadienį uždaryta - pradėta dezinfekcija.<br> G.Šiupario nuotr. 
 "Juventos" progimnazija penktadienį uždaryta - pradėta dezinfekcija.<br> G.Šiupario nuotr. 
 "Juventos" progimnazija penktadienį uždaryta - pradėta dezinfekcija.<br> G.Šiupario nuotr. 
 "Juventos" progimnazija penktadienį uždaryta - pradėta dezinfekcija.<br> G.Šiupario nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-28 10:05, atnaujinta 2020-02-28 13:13

Tiesa, šis atvejis nėra susijęs su pirmu oficialiai patvirtintu koronaviruso atveju. Mat Verojoje (Italija) užsikrėtusi 39 metų moteris ne atostogavo, o dalyvavo konferencijoje. Ši šiaulietė nedirba „Juventos“ progimnazijoje.

Portalo lrytas.lt duomenimis, sumaištis kilo ketvirtadienį, paaiškėjus, jog progimnaziją lanko Italijoje atostogavę vaikai. Ši žinia kolektyvui buvo netikėta, nes Italijoje per atostogas lankęsi viena pedagogė ir keli vaikai pasielgė sąmoningiau – paskambino ir paklausė, kaip elgtis.

Pasak mokyklos darbuotojo, apie atostogas Italijoje nutylėję mokiniai ketvirtadienį buvo sustabdyti ir išsiųsti namo. Tada nuspręsta mokykloje skelbti karantiną, dezinfekuoti patalpas ir ugdymo procesą tęsti nuotoliniu būdu.

Informacija apie uždarytą mokyklą buvo slepiama - jos penktadienio rytą dar nebuvo ir oficialiame Šiaulių miesto tinklapyje www.siauliai.lt

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje spaudos konferencijoje dėl pirmojo oficialaus koronaviruso atvejo dalyvavęs Šiaulių meras Artūras Visockas ne iš karto atsakė į klausimą apie uždarytą mokyklą.

Iš pradžių miesto vadovas pareiškė, kad tai esąs įprastas sezoninis reiškinys. Paprašytas patikslinti, ar „Juventos“ progimnazija uždaryta dėl sezoninio gripo, ar dėl neatsakingai pasielgusių moksleivių, meras A.Visockas pripažino negalintis atsakyti į šį klausimą.

„Šiandien susirinks ekstremalių situacijų komisija, tada paaiškės“, – miglotai kalbėjo Šiaulių miesto meras.

Po kelių valandų Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius socialiniame tinkle paskelbė, kad „Juventos“ progimnazija uždaryta, bet ne dėl koronaviruso, o dėl gripo: „ Šiaulių „Juventos“ progimnazija nėra susijusi susijusi su pirmuoju nustatytu koronaviruso atveju Šiauliuose. Mokykla uždaryta dėl gripo epidemijos iki trečiadienio (gripo epidemijos atveju rekomenduojama 5 dienos). Vaikams ir jų tėvams buvusiems užsienio šalių pavojingose zonose rekomenduoja likti saviizoliacijoje bent 14 d.“

Tiesa, informacijos apie šią mokyklą oficialiame Savivaldybės tinklapyje iki pietų nebuvo pateikta.

Socialiniame tinkle vicemero pranešimą komentavę žmonės stebėjosi, nes iš mokyklos buvo gavę kitokią informaciją. Jiems irgi buvo pranešta apie iškilusią grėsmę dėl Italijoje atostogavusių mokinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.