Dėl koronaviruso grėsmės kariuomenė šauktinių namo savaitgaliui neišleis

Kariuomenės vadovybė siekdama apriboti galimą koronoviruso plitimą kariniuose daliniuose nusprendė šauktinių savaitgaliui neišleisti namo.

Dėl koronaviruso grėsmės kariuomenė šauktinių namo savaitgaliui neišleis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Dėl koronaviruso grėsmės kariuomenė šauktinių namo savaitgaliui neišleis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2020, 5:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2020, 5:15 PM

Apie šį sprendimą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

„Reaguodami į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimus dėl COVID19 sustabdėme karių judėjimą į užsienį, apribojome privalomos karo tarnybos karių išleidimą savaitgaliui į namus.

Karius, atliekančius 9 mėn. privalomą karo tarnybą, laikydami daliniuose siekiame mažinti riziką įnešti virusą į karines teritorijas ir kareivines, kur kariai praleidžia nemažai laiko. Reikia suprasti, kad karių išvykimas ir parvykimas savaitgalį tokiu metu gali sukelti didesnę riziką tarnybos draugams, su kuriais jie praleidžia daugybę laiko per devynis tarnybos mėnesius, jie kartu būna 24 valandas per parą, net ir miega tose pačiose patalpose.

Toks sprendimas gali sukelti nepatogumų norint pasimatyti su savo artimaisiais, bet šiuo metu raginu tam naudoti technologijas, taip bus visiems saugiau.

Lietuvos kariuomenės karininkų, puskarininkių ir darbuotojų prašau elgtis atsakingai ir laikytis nurodymų, kuriuos parengėme kartu su Karo medicinos tarnyba.

Kiekvienas esame atsakingas už tarnybos draugus, todėl vertinkite savo veiksmus bei savijautą, saugokite kolektyvą ir save, kad išlaikytume tinkamą kovinę parengtį. Noriu pažymėti, kad šios priemonės yra dėl visos mūsų visuomenės saugumo ir jos nėra amžinos, nes vos tik rizika sumažės, grįšime prie įprastinio tarnybos režimo“, - savo žinutėje parašė kariuomenės vadas.

Žinutė į užsienį išvykusiems karo prievolininkams

Tuo tarpu Krašto apsaugos ministerija išplatino žinutę į užsienį išvykusiems karo prievolininkams. Kaip rašoma joje, siekdama užkirsti kelią koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimui, Vyriausybė ketvirtadienį, kovo 12 d. priėmė sprendimą dviem savaitėms stabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą. Taip pat draudžiamos kelionės į kai kurias šalis (Kiniją, Pietų Korėją, Singapūrą, Japoniją, Italiją), o grįžus iš rizikingųjų (Irano, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Honkongo) – privaloma karantinuotis 14 dienų.

Lietuvos kariuomenė taip pat reaguodama į susiklosčiusią situaciją laikinai stabdo užsienyje gyvenančių (esančių) karo prievolininkų atvykimą į Regioninius karo prievolės ir komplektavimo skyrius ir poskyrius iki tol, kol bus suvaldytas koronaviruso plitimas.

Karo prievolininkai, esantys užsienio valstybėse ir gavę nurodymus artimiausiu laiku atvykti į Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioninius padalinius, pirmiausiai privalo susisiekti su Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioniniu padaliniu ir informuoti apie savo buvimo vietą ir aplinkybes, dėl kurių yra apribotas karo prievolininko atvykimas. Tokiems karo prievolininkams šaukimo procedūros bus sustabdytos individualiai ir paskirtas kitas atvykimo laikas.

„Primename, kad karo prievolininkams nurodymai ir informacija su jų šaukimo procedūrų vykdymu yra skelbiama ir atnaujinama interneto svetainėje sauktiniai.karys.lt. Karo prievolininkai, esantys kalendorinių metų karo prievolininkų sąraše, privalo nuolat sekti jiems skelbiamą informacija ir nurodymus internete ir vykdyti duotus šaukimo nurodymus“, - rašoma KAM pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.