Seimo nario J. Džiugelio tyrimas dėl koronaviruso neigiamas

Dėl koronaviruso buvo tiriamas Seimo narys, opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Justas Džiugelis.

Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis, verslininkas<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis, verslininkas<br>D.Umbraso nuotr.
seimo nariai, Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
seimo nariai, Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-03-13 19:37, atnaujinta 2020-03-14 10:12

„Peršalimo simptomai užsitęsė per ilgai, todėl šiandien ryte namuose medikai atliko tyrimus. Kraujas parodė organizme esant virusą, tad man buvo rekomenduota išsitirti dėl COVID-19“, – feisbuke paskelbė parlamentaras.

Seimo narys penktadienį iškvietė medikus ir buvo nuvežtas į ligoninę. Tyrimų rezultatų, anot J. Džiugelio, laukė apie vidurnaktį.

„Esant net menkiausiai abejonei ar simptomams, būtina laikytis karantino režimo. Ir man buvo dienų, kai, nukritus temperatūrai, galėjau važiuoti į darbą, tačiau suvokiau, kokį pavojų galiu kelti aplinkiniams“, – sakė Seimo narys.

„Tik dabar gavau tyrimo rezultatus. COVID-19 nėra, o tą kitą virusą gydyti leido namuose“, – feisbuke informavo J. Džiugelis.

Penktadienį jis skelbė, kad pernelyg ilgai užsitęsus peršalimo simptomams, penktadienio rytą medikai nustatė, jog jo organizme yra virusas bei patarė išsitirti dėl COVID-19. Jis iškvietė medikus ir buvo nuvežtas į ligoninę.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas septyniems asmenims.

Kiek atvejų jau turime?

Šeštadienio rytą pranešta apie naujausia viruso atvejį Klaipėdoje. Jis nustatytas kretingiškiui studentui, kuris grįžo iš Danijos. Vaikinas iš sostinės į uostamiestį parvyko autobusu. Šiuo metu jis hospitalizuotas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Primename, kad prieš tai kovo 13 dieną buvo patvirtinti trys užsikrėtimo koronavirusu atvejai Lietuvoje. Klaipėdoje koronavirusas nustatytas kovo 9 dieną iš Tenerifės per Barselonos oro uostą grįžusiai klaipėdietei. Ji keliavo kartu su vyru. Jis šiuo metu izoliuojasi namuose.

Užsikrėtusi moteris iš Barselonos parskrido į Palangos oro uostą, o iš ten grįžo automobiliu namo. Kovo 9 dieną parskridusi į Lietuvą klaipėdietė pasijuto prastai, o kovo 12 dieną, kai padaugėjo negalavimų, kreipėsi į medikus.

Kovo 13 dieną koronavirusas patvirtintas ir dar vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Koronavirusu užsikrėtė 27-erių kaunietis, gyvenantis kartu su seserimi. Jis Šiaurės Italijoje slidinėjo ir į Lietuvą parskrido lėktuvu vasario 29 dieną.

Šiuo metu vyras karantinuojamas Kauno klinikinėje ligoninėje. Nerimą sukėlė tai, kad jo sesuo taip pat pasijuto prastai. Todėl jai taip pat nuspręsta atlikti tyrimus dėl koronaviruso.

Jauna koronavirusu užsikrėtusi Ispanijos pilietė iš Madrido į VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyrių kreipėsi kovo 12-osios naktį, pajutusi nerimą kėlusius simptomus.

Pirmieji atvejai – Kaune ir Šiauliuose

Dar du koronaviruso atvejai buvo patvirtinti kovo 10 d. Kaune. Koronavirusu užsikrėtė kauniečių šeima – 1980 ir 1985 metų vyras ir žmona – grįžusi po atostogų Šiaurės Italijoje.

Pora į Italiją vyko slidinėti, atgal į Lietuvą grįžo automobiliu. Šiuo metu kauniečiai jaučiasi gerai, jie yra izoliuoti Kauno klinikinėje ligoninėje. Stebimi ir du artimi jų giminaičiai, turėję kontaktą su užsikrėtusiaisiais.

Primename, kad pirmasis šios ligos atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. iš Italijos grįžusiai šiaulietei.

39 metų moteris 2020 m. vasario 24 d. grįžo iš komandiruotės Veronos mieste Šiaurės Italijoje.

Šiuo metu šiaulietė jaučiasi gerai, bet tebėra karantinuojama Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, nes pakartotini tyrimo dėl koronaviruso rezultatai buvo teigiami. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.