„Stop“ juostos kauniečių nesustabdo: paaiškėjo, ko bus imtasi parkuose ir sporto aikštynuose

Daugiau laisvo laiko turintys kauniečiai jį bando leisti sportuodami. Tačiau miesto parkuose ir kitose viešosiose erdvėse įrengti treniruokliai ir sporto aikštynai aptverti „Stop“ juostomis. Kai kur jų greitai nelieka. Kodėl?

Paskelbus karantiną nemažai kauniečių plūdo į parkus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paskelbus karantiną nemažai kauniečių plūdo į parkus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Poilsio vietoje prie Kauno marių, matyt, lankosi mažiau žmonių, todėl erdvė vaikams žaisti savaitės viduryje vis dar buvo aptverta ir juostomis, jų niekas nesudraskė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Poilsio vietoje prie Kauno marių, matyt, lankosi mažiau žmonių, todėl erdvė vaikams žaisti savaitės viduryje vis dar buvo aptverta ir juostomis, jų niekas nesudraskė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2020, 10:48 AM

Paskelbus karantiną nemažai kauniečių plūdo į parkus. Vaikai krykštavo žaidimų aikštelėse, o suaugusieji ne tik vaikštinėdavo, bet ir sportuodavo naudodamiesi lauko treniruokliais ar susibūrę sporto aikštynuose.

Bandant apriboti žmonių susibūrimus daugelis tokių teritorijų ir įrenginių buvo apjuosti „Stop“ juostomis.

Tačiau ne visi gyventojai šių apribojimų paiso.

Šilainiuose esančiame Santarvės parke lauko treniruokliai „Stop“ juostomis net nebuvo apjuosti arba tokių užkardų nebeliko nė ženklo.

Panemunės šile vaikų žaidimų aikštelės ir sūpynės buvo užtvertos, bet simboliniai užtvarai nudraskyti.

Poilsio vietoje prie Kauno marių, matyt, lankosi mažiau žmonių, todėl erdvė vaikams žaisti savaitės viduryje vis dar buvo aptverta ir juostomis, jų niekas nesudraskė.

O štai Draugystės parke kauniečiai kaip mėgo, taip ir toliau mėgsta lankytis.

Tiesa, ir čia žmonių mažiau. Gyventojai, matyt, labiau vengia naudotis ir lauko treniruokliais. Jie stovi aprišti „Stop“ juostomis.

Daugiau jaunų žmonių linkę sportuoti krepšinio aikštelėje ar kitoms sporto šakoms skirtuose aikštynuose.

Aktyvūs kauniečiai tokias juostas tiesiog peržengia ir toliau aktyviai leidžia laisvalaikį.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė sakė, kad visi viešosiose vietose esančių vaikų žaidimų aikštelių įrenginiai ir lauko treniruokliai apjuosiami „Stop“ juosta. Tokiu būdu tikimasi atkreipti kauniečių dėmesį, kad jie saugotų save ir aplinkinius.

„Po parkus ir vaikų žaidimų aikšteles nuolat važinėja darbuotojai ir apjuosia „Stop“ juosta įrenginius, tai nuolatinis procesas ir jeigu kur nors juosta nutraukiama, ji vėliau vėl uždedama“, – teigė E.Andriuškienė.

Savivaldybės atstovė priminė, kad Kaune ir visoje šalyje paskelbtas karantinas, todėl primygtinai prašoma neleisti vaikų į žaidimų aikšteles ir patiems su atžalomis jose nesilankyti.

„Nesinaudokite lauko treniruokliais ir venkite bet kokio gyvo kontakto su kitais asmenimis. Nesivežkite vaikų į parduotuves, o viešosiose vietose laikykitės saugaus bent 2 metrų atstumo tarp žmonių“, – patarė E.Andriuškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.