Arūnas Dumalakas. Geriausia, ką turime, tai – pažadai

Kai savivaldybė vilniečiams šią savaitę pasiūlė architektūros konkursą, norėtųsi atsidusti, kartu prisimenant vieno prekybos centro kadaise naudotą šūkį: „Geriausia, ką turime.“

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2020, 10:24 AM

Ne dėl to, kad tupint namuose jau viskas įgriso ir iš lego detalių ar spalvotų pieštukų dėlioti namelius net suaugusiesiems – puiki veikla.

Ir net ne dėl to, kad prisiminti, kaip atrodo Šv.Onos bažnyčia ar Rotušė, ją nulipdyti iš plastilino ar sluoksniuotos tešlos ir tikėtis gauti valdžios pažadėtą prizą – tai nuostabus kasdienybės praskaidrinimas.

Dūsauti verčia tai, kad namuose savamokslių architektų sukurtas pastatas greičiausiai ir bus viskas. Geriausia, ką turime.

Nebeminėkime jau vimdančios nacionalinio stadiono istorijos, kai savivaldybė teismuose mėgina įrodyti, kad konkursas buvo tvarkingas ir nėra ko kabinėtis – sutartį, užkraunančią daugiau nei 150 milijonų eurų naštą, esą reikia pasirašyti kuo skubiau.

Nebeprisiminkime ir kitų žlugusių ar pusiau sužlugdytų projektų, kurių atgaivinti nebereikės teisinantis koronavirusu.

Bala nematė tų didingų projektų, geriau pažvelkime į tai, kas arčiau žemės.

Šią savaitę savivaldybė pažadėjo, kad pradės veikti dar vienas oficialus paplūdimys. Jį planuojama įrengti Pilaitėje, prie Gilužio ežero.

Valdžią dėstė, kaip šiuo metu jau parengti paplūdimio įrenginių projektiniai pasiūlymai, kaip vilniečių patogumui teritorijoje papildomai numatyta įrengti keliolika suolų su atlošais, grilio zonoje – stalus su suolais ir šašlykinėmis.

Savivaldybė šildė vilniečių širdis pasakodama, kaip papildomai bus įrengta persirengimo kabinų, viena jų pritaikyta žmonėms su negalia. Ji net pakvietė teikti pasiūlymus ir pastabas dėl paplūdimio įrangos projekto.

Tik kas iš to? Juk praėjusiais metais savivaldybė taip pat siūlė atgaivinti Balžio ežero paplūdimį. Kas iš to išėjo? Ogi nieko.

Tačiau vasaros pabaigoje savivaldybės interneto svetainėje net mirgėjo gražūs Balžio ežero paplūdimio paveiksliukai, pavadinti vizualizacijomis.

Savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ vilniečiams siūlė paplūdimyje įrengti universalaus dizaino medinę dangą, skirtą patogiai ir saugiai nusileisti prie Balžio ežero.

Projektuotojai žadėjo, kad šis takas bus pritaikytas specialiųjų poreikių ar negalią turintiems žmonėms, senyvo amžiaus asmenims, taip pat vaikams vaikiškuose vežimėliuose. Kas iš to išėjo? Kai jau išleis iš namų, nuvažiuokite, pažiūrėkite.

O kol dar galioja karantino taisyklės, namuose statykite didingus pastatus iš pieštukų. Galėsite varžytis dėl prizų dešimtyje skirtingų nominacijų – nuo aukščiausio ar originaliausio iki ekologiškiausio ar skaniausio statinio.

Tai tikrai geriausia, ką turime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.