VDU įsteigė paramos fondą nuo COVID-19 nukentėjusiems studentams

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pradeda teikti paramą studentams, patiriantiems finansinių sunkumų dėl COVID-19 pandemijos. Įsteigtame specialiame fonde šiuo metu yra 100 tūkst. eurų.

Vytauto didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
VDU rektorius J.Augutis.<br>D.Umbraso nuotr.
VDU rektorius J.Augutis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 28, 2020, 3:00 PM

Finansinė parama studentams skiriama iš universiteto nuosavų arba juridinių asmenų surinktų ar studentų paramai skirtų lėšų, taip pat – iš anksčiau skirtų 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. VDU taip pat kviečia galinčius prisidėti ir skirti 1,2 proc. savo gyventojų pajamų mokesčio arba pervesti lėšas į specialiai šiam tikslui sukurtą universiteto sąskaitą.

„Pandemijos pasekmes jaučiame visi. Vis dėlto studentai, kurie neturi pastovaus pragyvenimo šaltinio, yra viena labiausiai finansiškai pažeidžiamų grupių. Todėl universitete įkūrėme fondą siekdami bent iš dalies sumažinti jų ir jų šeimų patiriamus sunkumus. Šiuo metu VDU skirtų lėšų pakaks tik kurį laiką, todėl raginu būti neabejingus ir, esant galimybei, prisidėti bei paremti studentus“, – kviečia rektorius prof. Juozas Augutis.

Jis priduria, kad, kaip ir daugeliui, universitetams šis laikotarpis yra sudėtingas – vien tik per balandžio mėnesį VDU neteko kelių šimtų tūkstančių eurų pajamų. Nepaisant to, Vytauto Didžiojo universitetas, įgyvendinantis socialiai atsakingo universiteto modelį, solidarizuojasi ir tikisi, kad prie iniciatyvos prisijungs daugiau partnerių ir individualių asmenų.

Finansinę paramą universitetas, kaip teigiama VDU pranešime, skiria taikydamas lengvatas mokesčiams už studijas ir apgyvendinimą bendrabutyje, taip pat iš dalies kompensuojamos patirtos išlaidos už suteiktas paslaugas arba skiriamos vienkartinės stipendijos.

Parama skiriama, jei studentas, jo tėvai ar vienas iš tėvų neteko darbo arba žymiai sumažėjo gaunamos pajamos, taip pat jei dėl sudėtingų aplinkybių, susijusių su šalių taikomomis COVID-19 pandemijos prevencijos ar valdymo priemonėmis, studentai, studijuodami ar atlikdami praktiką užsienyje, grįžo arba nespėjo grįžti į Lietuvą ir dėl to patyrė papildomų išlaidų, ir jei dėl koronaviruso (COVID-19) sukeltos infekcijos mirė vienas iš studento tėvų.

Sprendimą dėl paramos skyrimo nurodant jos rūšį ir dydį priima speciali komisija, atsižvelgdama į disponuojamą lėšų kiekį, skirtą paramai dėl COVID-19. Atsižvelgiama į prašymo pagrįstumą, į tai, ar situacija atitinka reikalavimus, kitas valstybės, universiteto ar kitų fizinių ir juridinių asmenų skiriamas lėšas ar paramą.

ELTA primena, kad siekdamas sumažinti karantino neigiamą poveikį, universitetas nuo balandžio 1 d. visiems VDU studentams, sudariusiems apgyvendinimo sutartį su VDU, jau taiko 25 proc. mokesčio už apgyvendinimą bendrabutyje lengvatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.