Vėliavą kasdien pro langus stebėjęs vyras iškvietė visas tarnybas: skundą išvadino absurdišku

Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui teko spręsti neeilinį konfliktą. Specialistai gavo kaimyno skundą dėl... valstybinės vėliavos. Tikrai taip, dėl valstybinės vėliavos. Vienam kaimynui taip trukdė kito kaimyno iškelta valstybinė vėliava, kad šis nusprendė jį apskųsti visoms institucijoms.

Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius susisiekė su K. Župerkiene ir paaiškino, kad ši jokio įstatymo nepažeidė.<br>Rinkos aikštė/Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius susisiekė su K. Župerkiene ir paaiškino, kad ši jokio įstatymo nepažeidė.<br>Rinkos aikštė/Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

May 2, 2020, 7:39 AM

Plevėsuoja palei langą

Viešosios tvarkos skyrius gavo anoniminį vieno kėdainiečio skundą, kad jo kaimynai Župerkai savo balkone iškėlė valstybinę vėliavą, o ši esą trukdo jam susikaupti.

Mat vėjui pučiant vėliava plaikstosi palei jo virtuvės langus ir jį trikdo. Kaimynas pabrėžė, kad vėliavos kelti šiokią dieną nėra prasmės, todėl nori, kad vėliava tučtuojau būtų nuleista.

Problema iš „oro“

„Rinkos aikštė“ nuvyko į incidento vietą. Viename daugiabučio balkonų išties pleveno lietuviška trispalvė.

„Visoje Lietuvoje buvo paskelbta akcija, kurios metu gyventojai buvo raginami iškelti Lietuvos valstybinę vėliavą. Mes, kaip tautiška šeima, išsikėlėme vėliavą savo balkone.

Kai vėjo nėra, vėliava kabo ramiai, o kai siaučia vėjas, trispalvė plevėsuoja ir tas jos keliamas triukšmas nervuoja mano kaimyną. Jis vėliavą mato per savo virtuvės langą.

Tik aš nesuprantu, kaip mūsų tautiškumo, mūsų valstybės pasididžiavimo simbolis gali erzinti žmogų“, – dėstė dėl vėliavos iškėlimo apkaltinta kėdainietė Kristina Župerkienė.

Toli nuo lango

Iš tiesų K. Župerkienės žodžiuose yra tiesos, mat vėliava net pučiant stipriam vėjui tikrai neliečia kaimyno lango. Tad panašu, kad šį erzina ne vėliavos keliamas triukšmas, o tiesiog pačios vėliavos buvimas.

Tikrai keista, kaip žmogų gali erzinti iškelta trispalvė. Paprastai trispalvė juk žmogui asocijuojasi su garbe, su kova, su laisve ir pasididžiavimu savo valstybe.

Turi sutarti draugiškai

Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius susisiekė su K. Župerkiene ir paaiškino, kad ši jokio įstatymo nepažeidė. Tačiau specialistai paragino žmones susitaikyti ir sutarti draugiškai. Vėliava turi vienyti žmones, o ne juos skaldyti ir pykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.