V. Pranckietis gina K. Mažeiką dėl medžioklės lankais: kalta aplinka

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nemanantis, kad aplinkos ministras Kęstutis Mažeika turėtų atsistatydinti iš užimamų pareigų. Seimo pirmininkas akcentuoja, kad K. Mažeiką suklysti ir inicijuoti medžiojimą lankais greičiausiai paskatino ministro aplinka.

Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K. Mažeika.<br>123rf/V. Skaraičio nuotr.
K. Mažeika.<br>123rf/V. Skaraičio nuotr.
K. Mažeika.<br>M.Patašiaus nuotr.
K. Mažeika.<br>M.Patašiaus nuotr.
K. Mažeika.<br>V.Skaraičio nuotr.
K. Mažeika.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-05-13 09:19

„Tikrai neatrodo (kad turėtų atsistatydinti – ELTA), ministras dirba ir turbūt reikia džiaugtis jo darbu, o dėl klaidų – tai visi suklystame arba padeda aplinka suklysti, tai šiuo atveju turbūt taip buvo įvykę, ir tikrai linkiu sėkmės ministrui Kęstučiui“, – LRT radijui teigė V Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, medžioklės lankais klausimas buvo atviras jau turbūt daugelį metų ir nuolat buvo svarstomas.

„Medžiotojai lyg ir nori tą priemonę naudoti, visuomenė šios priemonės nenori matyti naudojamos, ir ta diskusija vyko. Seime diskusijos apie tai nebuvo, Seime buvo kažkada anksčiau diskusija, kad to nereikia“, – informavo V. Pranckietis.

ELTA primena, kad valstiečių partijai priklausantis K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais nuo 2022 m. įteisinantį įsakymą. Toks ministro sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą. Ministro sprendimą sukritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Pirmadienio vakarą K. Mažeika pareiškė, kad kritikos sulaukusį įsakymą ketina peržiūrėti ir jau yra pavedęs šį punktą išbraukti.

Premjeras S. Skvernelis antradienį Seime teigė, kad aplinkos ministras K. Mažeika turėtų įvertinti savo komandos veiksmus formuluojant žalingą sprendimą dėl medžioklės lankais įteisinimo.

V. Pranckietis: 200 eurų išmoka atliepiami žmonių interesai

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako manantis, kad vienkartinė 200 eurų išmoka atlieps žmonių interesus, o išmokėti jos anksčiau nei rugpjūtį, jo manymu, neleidžia techninės galimybės.

„Kalbėkime, kad pandemija yra, jos pasekmės tęsis ilgai ir vienareikšmiškai vadinti, kaip buvo vieno Seimo nario pasiūlymas, priešrinkimine (išmoka – ELTA), nereikėtų, o vertinti žmonių padėtį. Tai šiuo atveju atliepiami žmonių interesai. Galime pasidžiaugti, kad pensininkai gaus, tarkime, dalį tryliktosios pensijos“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Tie 200 eurų yra teigiamai vertinami tose visuomenės dalyse, kurioms numatyta gauti tas lėšas, o jeigu ministerija gali pasirengti jas išmokėti tik rugpjūčio mėnesį, tai turbūt mes negalime kažkaip verstis galvą“, – pridūrė Seimo pirmininkas.

Prezidentas Gitanas Nausėda dar nėra apsisprendęs, ar pasirašys Seimo priimtą įstatymą dėl vienkartinės išmokos. V. Pranckietis sakė, kad tuo atveju, jei prezidentas teiks siūlymus, jie bus svarstomi Seime.

„Jeigu prezidentas teiks pasiūlymus, jie bus svarstomi Seime, o ar bus pritarta, tai turbūt apsisprendimo reikalas ir kils diskusijose atsakymai“, – sakė V. Pranckietis.

Kaip penktadienį pranešė portalas Lrt.lt, prezidentas sako pritariantis vienkartinės išmokos idėjai, tačiau mano, kad ji turėtų būti skirta anksčiau nei rugpjūtį ir būtų pasiekiama daugiau žmonių, pavyzdžiui, šeimoms su mažais vaikais.

„(…) Bet jeigu mums pavyks suformuluoti tai plačiau ir tiksliau ir galbūt net paankstinti įgyvendinimo terminą, tokiu atveju aš turėsiu tik vieną galimybę – vetuoti šitą įstatymą, bet ne tam, kad užbraukčiau kelią šiems pakeitimams, bet tam, kad pateikčiau savo pasiūlymus ir jie būtų įgyvendinti, ir visi galėtume džiaugtis, kad priimami adekvatūs sprendimai“, – interviu laidoje „Dienos tema“ sakė G. Nausėda.

Seime ketvirtadienį patvirtintas beveik 931,7 mln. eurų pagalbos priemonių paketas verslui, darbuotojams, nepasiturintiems asmenims ir pensininkams.

Viena iš plane numatytų priemonių – vienkartinė 200 eurų išmoka pensininkams, neįgaliesiems, našlaičiams ir darbo ieškantiems asmenims. Planuojama, kad šie pinigai gavėjus pasiektų rugpjūčio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.