Nuo R. Karbauskio kliuvo ir G. Nausėdai, ir verslininkui, ir LRT

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis apibendrino politines įtampas užaštrinusią susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus renovuoto namo istoriją. Politiko teigimu, šioje LRT tyrimų skyriaus atskleistoje galimai korupcinėje istorijoje yra keturios interesų grupės, tarp kurių ir Lietuvai priešiškų valstybių specialiosios tarnybos, veikiančios per kaltinimus ministrui metusį verslininką Aleksandrą Ribnikovą, ir opozicija, ir LRT tyrimų skyriaus žurnalistai bei galiausiai – Prezidentūra.

Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Benas Brunalas, ELTA

May 22, 2020, 12:07 PM

Pastarosios vadovui – Gitanui Nausėdai R. Karbauskis turi patarimų – nebeginti savo patarėjų, kurie, valstiečių lyderio manymu, ar dėl savanaudiškų paskatų, ar dėl siekio įtikti pradėjo kenkti Lietuvos prezidento reputacijai.

Opozicija, teigia R. Karbauskis, siekia menkinti valdžią ir „kurti menamą priešą – lenkų kilmės Lietuvos piliečius.“

„Prokoncervatoriška propaganda griebiasi visų temų, kurias gali panaudoti kovai su dabartine valdžia. Šios propagandos kūrėjai nelabai gilinasi į aplinkybes, priežastis ar pasekmes, tiesiog imasi iš visų jėgų talžyti pasirinktą auką, darydami apie puolamą asmenį žeminančius pareiškimus, visaip ir visur skleisdami paruoštą šmeižtą, versdami jį nuolat teisintis“, – rašo R. Karbauskis.

Tuo tarpu J. Narkevičiaus renovuoto namo skandalo centre atsidūręs, apie galimą nusikaltimą pranešęs A. Ribnikovas, samprotauja R. Karbauskis, gali būti susijęs su Lietuvai priešiškų valstybių saugumo tarnybų, siekiančių destabilizuoti situaciją Lietuvoje, veikla.

„Tiems, kas įdėmiau skaitė paskelbtus straipsnius, kuriuose cituojamas pats A. Ribnikovas, turėjo kilti klausimas, kas tai per asmenybė, kurio istorijoje yra tarnyba slaptuose kariniuose Sovietų Sąjungos objektuose Tolimuosiuose Rytuose, verslai pasibaigę bankrotais, melas, kurį šis asmuo skleidžia net nebandydamas jo kažkaip pridengti. Vien jau ko vertas šio asmens pasakojimas apie neva už netinkamai nešiotą uniformą „drožtą“ Saulių Skvernelį“, – rašo R. Karbauskis.

Galiausiai, kaip interesų grupė, įvardinami ir keli nacionalinio transliuotojo žurnalistai.

Nemažai dėmesio R. Karbauskis skiria Prezidentūrai. Čia, svarsto valstiečių lyderis, gali būti net keli G. Nausėdos patarėjai, kurie, pasak jo, turi interesą menkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos autoritetą. Vienas iš jų – ketvirtadienį jau politiko dėmesio susilaukęs nacionalinio saugumo grupės patarėjas Darius Kuliešius ir vyriausiasis patarėjas ir aplinkos bei infrastruktūros grupės vadovas Jaroslavas Neverovičius.

„(Patarėjų – ELTA) veiksmuose galima įžvelgti norą įtikti savo darbdaviui bei interesą suskaldyti lenkų kilmės Lietuvos piliečių bendruomenę, kad menktų pasitikėjimas Lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjunga, o gal dar ir visokius pačių patarėjų siaurus merkantilinius interesus“, – feisbuke rašo R. Karbauskis.

Politikas kilusius įtarimus dėl prezidento patarėjų patikimumo argumentuoja tuo, kad D. Kuliešius anksčiau dirbo srityse, kurias šiuo metu audituoja ministras J. Narkevičius, o patarėjas J. Neverovičius, teigia R. Karbauskis, tiesiog „akivaizdžiai nemėgsta Lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.“

Tikina, kad prezidento patarėjai kažką slepia

Politikas tvirtina, kad nors pats ir nėra tyrėjas, tačiau tai, kad šalies vadovo patarėjas D. Kuliešius kažką slepia, supranta puikiai.

„Šioje istorijoje minimas Prezidento patarėjas D. Kuliešius, kuris, skirtingai nuo A. Ribnikovo pasakojimo, sakosi, jog viskas tebuvo pagalba piliečiui, kuris kreipėsi į Prezidentūrą. Nesu tyrėjas, bet Prezidento patarėjas kažko nepasako iki galo. Tai kur jis su pagalbos prašančiu A. Ribnikovu susitiko ir ar visiems piliečiams jis taip padeda?

Kodėl drąsiai nepasako, kad susitikimas vyko Prezidentūros patalpose“, – kelia klausimus R. Karbauskis, primindamas prezidento dar 2019 m. LRT duotame interviu išsakyta užuomina, esą J. Narkevičius savo kuravimo srityje įdarbino kelias dešimtis su LLRA-KŠS susijusių asmenų.

Politikas retoriškai klausia, ar ne D. Kuliešius ir J. Neverovičius yra tie, kurie įtampas kėlusią pažymą iš specialiųjų tarnybų ir užsakė.

„Ar ne Prezidento patarėjas Darius Kuliešius buvo būtent tas, kuris kreipėsi į tarnybas pažymos apie neva ministro J. Narkevičiaus 15-os įdarbintų lenkų kilmės žmonių? O gal tai padarė kitas Prezidento patarėjas J. Neverovičius, kuris akivaizdžiai nemėgsta Lenkų rinkimų akcijos- krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų?“, – klausia R. Karbauskis netiesiogiai siųsdamas patarimus G. Nausėdai.

„Kaip ten bebūtų, Prezidentui nevertėtų ginti šių patarėjų, nes elementari logika ir įvykių seka rodo, jog prieš ministrą J. Narkevičių buvo veikiama planuotai ir tikrai ne nuo A. Ribnikovo pasirodymo Prezidentūros akiratyje. Esu tikras, kad Prezidentas su tuo neturi nieko bendro, tiesiog jo patarėjai bandydami įtikti, ar galbūt siekdami savanaudiškų tikslų, akivaizdžiai kenkia savo darbdavio reputacijai“, – rašo R. Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.