Šiauliuose per egzaminus šimtuką gavęs abiturientas gaus ir šimtą eurų

Egzaminams besiruošiantys Šiaulių miesto abiturientai tai turėtų daryti dar stropiau, nes pasiektas maksimalus rezultatas gali garantuoti ne tik studijas išsvajotame universitete, bet kaip reikiant papildyti piniginę.

 Šiauliuose per egzaminą šimtuką gavęs abiturientas į kišenę įsidės ir šimtą eurų.<br> R.Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Šiauliuose per egzaminą šimtuką gavęs abiturientas į kišenę įsidės ir šimtą eurų.<br> R.Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2020, 4:27 PM

Praėjusią savaitę posėdžiavę Šiaulių miesto tarybos nariai nusprendė, kad abiturientams reikia ir finansinės paskatos.

O ji bus ne tokia jau ir maža. Per egzaminą šimtuką gavęs abiturientas į kišenę įsidės ir šimtą eurų. Ir taip – už kiekvieną per egzaminus gautą šimtuką.

Pirmūnai turėtų suklusti dar labiau – gavę penkis šimtukus jie gautų papildomus penkis šimtus eurų, taigi kartu su brandos atestatu pasiimtų ir tūkstantį eurų.

Pasiūlymą dėl pažangiausių abiturientų paskatinimo finansiškai Šiaulių miesto tarybai svarstyti pateikė frakcija „Dirbame miestui“, kuriai priklauso ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Tarybos nariai šiam pasiūlymui pritarė vienbalsiai.

Po tarybos sprendimo Šiaulių miesto meras A.Visockas feisbuke išplatino tokį pranešimą: „Manau, jog miesto jaunimui pats įdomiausias sprendimas yra skirti simbolinį 100€ už kiekvieną egzamino šimtuką! 3 šimtukai – 300€. 4 – 400€. O penki šimtukai – 1000€! Tai dėmesio klausimas.“

Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Editos Minkuvienės teigimu, remiantis pastarųjų trejų metų praktika, kasmet per egzaminus šimtą balų pavyksta surinkti 72-75 abiturientams. Kai kurie abiturientai maksimalų įvertinimo balą gauna ne iš vieno, o iš kelių egzaminų. Vidutiniškai kasmet abiturientai Šiauliuose pelno apie šimtą šimtukų.

Premijos už per egzaminus gautus šimtukus Šiaulių abiturientams bus mokamos iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto asignavimų, skirtų Šiaulių miesto savivaldybės strateginio veiklos plano Švietimo prieinamumo ir kokybės užtikrinimo programai įgyvendinti.

Šiemet premijoms numatyta skirti 12 tūkstančių eurų.

Premijos per egzaminus maksimalų įvertinimo balą gavusiems Šiaulių abiturientams bus įteiktos liepos mėnesio pabaigoje – rugpjūčio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.