A. Veryga: peržiūrėti karantino metu vykdytų pirkimų neplanuojama

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog nėra planuojama tikrinti ar peržiūrėti viešuosius pirkimus, kurie buvo skubiai atliekami karantino metu.

Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 3:57 PM, atnaujinta Jun 17, 2020, 3:24 PM

„Iš tiesų labai atsakingai net ir tuo metu, kai reikėjo greitai priiminėti sprendimus, žiūrėjome į pirkimus ir esu jau minėjęs, kad tikrai pasitelkdavome ir ekspertus, kurie vertindavo įrangos tinkamumą, kurią planuodavome pirkti, turėjome pagalbą iš laboratorijų, kurios vertino asmens apsaugos priemonių kokybę ir tikrai tą darėme žinodami, kad kai kurioms valstybėms teko skaudžiai nudegti, gauti priemones, kurios buvo netinkamos, neatitiko tam tikrų keliamų reikalavimų, jas tekdavo grąžinti“, – penktadienį sakė A. Veryga.

„Labai gerai, kad mums tokių atvejų nepasitaikė, tai iš tiesų nelabai turime, ką peržiūrėti“, – sakė jis.

Jis pabrėžė, kad Lietuvai skubiai įsigyjant kovai su koronavirusu reikalingas priemones situacija buvo įtempta visame pasaulyje, jų skubiai reikėjo visiems.

„Žinoma, kad dabar atsisukus atgal galima visokių prielaidų daryti, kaip reikėjo ar nereikėjo daryti, bet kaip ir sakiau, Lietuva tikrai, manau, labai sėkmingai įsigijo ir įsigijo kokybiškas prekes, kokybiškus produktus, tai kol kas mes preteksto peržiūrėti ką nors, neturime“, – kalbėjo ministras.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vykdyto greitųjų koronaviruso testų pirkimo.

BNS žiniomis, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl testus tiekusios įmonės „Profarma“ veiklos. Tiriamas galimas sukčiavimas, dokumentų klastojimas, neteisėtu būdu įgytų lėšų legalizavimas ir piktnaudžiavimas.

Ministras anksčiau yra sakęs, jog, jo žiniomis, tyrimas susijęs su tuo, kas bendrovėje vyko po pirkimo su finansiniais srautais, o patys testai yra kokybiški.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.