Sveikatos apsaugos viceministrės kabinete – FNTT krata, įtarimai pareikšti ir 5-ajam asmeniui

Dėl greitųjų koronaviruso testų tyrimą pradėjusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratą Sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės kabinete, o tyrime įtarimai pareikšti jau penktajam asmeniui. Apie tai antradienį pranešė LRT televizija.

 L.Jaruševičienės kabinete FNTT atliko kratą.<br> lrytas.lt montažas.
 L.Jaruševičienės kabinete FNTT atliko kratą.<br> lrytas.lt montažas.
 L.Jaruševičienė.<br>sam.lrv.lt nuotr. 
 L.Jaruševičienė.<br>sam.lrv.lt nuotr. 
Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-06-23 17:14, atnaujinta 2020-06-23 17:45

Lrytas.lt susisiekus su FNTT atstove Modesta Zdanauskaite, ji teigė, kad per kratą buvo paimti ir dokumentai.

„Birželio 9 dieną SAM buvo atlikti procesiniai veiksmai ir paimti tyrimui reikalingi dokumentai. Įtarimai šiuo metu yra pareikšti penkiems asmenims. Daugiau šia tema komentarų neteikiame“, – lrytas.lt sakė M.Zdanauskaitė.

FNTT neatskleidžia, kas tie asmenys, kuriems pareikšti įtarimai.

Aiškinasi operacijas po 6 mln. eurų vertės sandorio

A.Veryga birželio 11 dieną teigė, kad Tyrimą dėl greitųjų koronaviruso testų įsigijimo atliekanti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) aiškinasi operacijas jau po Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos įvykdyto 6 mln. eurų sandorio.

Ministras sako nežinantis tyrimo detalių, tik patikino, kad į FNTT kreipėsi ne ministerija, ji tik atidavė teisėsaugai informaciją, kurios reikėjo, tyrėjams paprašius.

„Jie yra nupirkti, kaina jų yra tikrai mažesnė, nei kad jie buvo pardavinėjami ir vaistinėse, ir kažkokiose įstaigose. Dėl pačios kainos mes klausimų neturime, nekeliame, pagal visas procedūras viskas buvo padaryta, pagal galiojančius teisės aktus“, – tuomet sakė A. Veryga.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba birželio 10-ąją pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vykdyto greitųjų koronaviruso testų pirkimo.

Tarnyba tiria galimą sukčiavimą, dokumentų klastojimą, neteisėtu būdu įgytų lėšų legalizavimą ir piktnaudžiavimą. BNS žiniomis, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl testus tiekusios įmonės „Profarma“ veiklos. Vykdant tyrimą, sulaikyti keturi asmenys. Pasak FNTT, pritaikytas apribojimas disponuoti neteisėtai įgytoms piniginėms lėšoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.