Universiteto reakcija į COVID-19 – tūkstančiai eurų studentams paremti

Solidarumas su savo studentais ir jų šeimomis, taip pat prieinamos studijos visiems gabiems studentams be išimties – tokios filosofijos jau ne vienus metus laikosi Klaipėdoje įsikūręs ir studentų iš daugiau kaip pusšimčio pasaulio valstybių turintis LCC tarptautinis universitetas.

 Universiteto reakcija į COVID-19 – tūkstančiai eurų studentams paremti.
 Universiteto reakcija į COVID-19 – tūkstančiai eurų studentams paremti.
 Universiteto reakcija į COVID-19 – tūkstančiai eurų studentams paremti.
 Universiteto reakcija į COVID-19 – tūkstančiai eurų studentams paremti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 9:02 AM, atnaujinta Jun 29, 2020, 2:26 PM

Kasmet per pusę milijono eurų įvairioms paramos iniciatyvoms ir stipendijoms skirianti aukštoji mokykla COVID-19 krizės akivaizdoje šio fondo ne tik nesumažino, bet ir gerokai padidino.

Studentams jau išdalinta daugiau nei 600 tūkst. eurų paramos, 100 tūkst. eurų skirta naujoms stipendijoms ir įmokų atidėjimo programoms, taip pat visi be išimties studentai už artėjančius akademinius metus mokės 10 proc. mažesnes studijų įmokas. Taip bendra finansinė parama studentams išaugo beveik iki milijono eurų.

Lėšų stoka – ne kliūtis

Šiaurės Amerikoje įprastą išsilavinimo, studijų organizavimo ir vadybos modelį sėkmingai Lietuvoje pritaikęs LCC tarptautinis universitetas, netrukus švęsiantis veiklos trisdešimtmetį, iš tenykščių universitetų perėmė ir studijų finansavimo bei finansinės paramos tradicijas.

Akademinio pažangumo stipendijos skiriamos akademiškai stipriems studentams, tuo metu finansinė pagalba skiriama individualiai, atsižvelgiant tiek į studentų pažangumą, tiek į šeimos finansinę situaciją.

„Taip universiteto durys plačiai atsiveria visiems, kurie atitinka mūsų aukštus stojimo kriterijus, nepriklausomai nuo jų šeimų finansinių pajėgumų, – sakė LCC tarptautinio universiteto rektorė dr. Marlene Wall. – Universitetas nuolat skirdavo, skiria ir skirs daug lėšų gabiems ir finansiškai jautriems studentams remti, nes manome, kad lėšų stoka niekada neturėtų tapti kliūtimi siekti savo svajonių ir užsibrėžtų tikslų.“

Kad kasmet galėtų skirti mažiausiai 500 tūkst. eurų finansinei paramai, LCC yra įkūręs specialų fondą, prie kurio svariai prisideda ir universiteto rėmėjai visame pasaulyje.

Asmenines stipendijas skiria ne tik pavieniai mecenatai, absolventai ir tarptautinės sudėties LCC direktorių tarybos nariai, bet ir įvairios organizacijos iš viso pasaulio.

Tai suteikia galimybę finansiškai jautriems studentams kompensuoti nuo 10 iki 100 proc. studijų kainos.

Fondas padidintas 100 tūkst. eurų

Šiemet, vos prasidėjus COVID-19 sukeltai globaliai krizei, tapo aišku, kad dėl jos gali nukentėti studentų ir jų šeimų finansai. Be to, per šimtą studentų neteko galimybės per vasaros atostogas išvykti dirbti į užsienį pagal universiteto kuruojamą programą „Work & Travel“ ir taip užsidirbti pinigų studijoms apmokėti.

„Todėl buvo nuspręsta operatyviai imtis priemonių. Vien metinis finansinės paramos fondas buvo iškart padidintas 100 tūkst. eurų. Nedelsiant pristatytos ir naujos iniciatyvos, kurios turi padėti į keblią finansinę situaciją patekusiems arba ekonominius pandemijos padarinius dar tik pajausiantiems studentams ir jų šeimoms. Papildomai buvo pasiūlyta 10 proc. nuolaida studijų įmokoms už 2020–2021 akademinius metus visiems universiteto studentams. Vien šios iniciatyvos vertė siekia per 200 tūkst. eurų“, – apie naujoves pasakojo dr. M.Wall.

Kelis kartus buvo padidintas ir nenumatytoms aplinkybėms skirtas fondas, kurio lėšomis jau daugelį metų galėjo naudotis į keblią finansinę padėtį netikėtai patekę studentai, pavyzdžiui, darbo staiga netekus vienam iš jų šeimos maitintojų.

Taip pat įsteigtas ir 100 tūkst. eurų įmokų atidėjimo fondas. Šiam fondui pinigų skyrė LCC direktorių tarybos pirmininkas, verslininkas iš JAV Johnas McQuaigas, iniciatyvą skyręs ir fondą pavadinęs savo tėvo Douglaso J.McQuaigo vardu.

„Šiuo pasauliui ir Lietuvai nelengvu laikotarpiu privalome ne tik užtikrinti sklandų universiteto darbą, bet ir pasirūpinti, kad visi studentai turėtų galimybę rudenį sugrįžti studijuoti, o naujų studentų ne tik nesumažėtų, bet ir padaugėtų“, – teigė universiteto rektorė dr. M.Wall.

Ukrainietė studijuoja nemokamai

Geriausiai LCC tarptautinio universiteto studijų finansavimo sistemos efektyvumą atskleidžia konkretūs šiomis priemonėmis pasinaudojusių studentų pavyzdžiai.

Vos tik įstojusi į šį universitetą ukrainietė Julija Rusianovska iškart gavo specialų Jaunojo mokslininko iš Ukrainos apdovanojimą, kuris garantavo jai net 90 proc. studijų įmokos kompensavimą. Be šio apdovanojimo, mergina dar gavo ir Rektoriaus lyderystės stipendiją, o tai ukrainietei užtikrino galimybę ateinančius trejus metus universitete studijuoti nemokamai.

„Ši parama man leido koncentruotis į studijas, judėti savo svajonių link ir visiškai nejausti nerimo ir spaudimo dėl to, kaip su šeima sugebėsime susimokėti už studijas“, – pasakojo J.Rusianovska, gavusi net dvi LCC tarptautinio universiteto įsteigtas stipendijas.

Ką tik bakalauro studijas baigusi mergina jau yra priimta į magistro studijas Fordhamo universitete Niujorke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.