Žemės ūkio, inžinerijos, informatikos studentams – skatinamosios 200 eurų stipendijos

Vyriausybė trečiadienį pritarė sprendimui skirti 200 eurų dydžio skatinamąsias stipendijas studentams, pasirinkusiems programas, susijusias su žemės ūkio, miškininkystės sektoriais, inžinerijos, informatikos, matematikos mokslų kryptimis.

ŽŪM nurodo, kad 2021–2024 metais žemės ūkio sektoriui vidutiniškai kasmet reikės 1846 uždaro tipo profesijų specialistų ir kvalifikuotų darbininkų.<br>T.Bauro nuotr.
ŽŪM nurodo, kad 2021–2024 metais žemės ūkio sektoriui vidutiniškai kasmet reikės 1846 uždaro tipo profesijų specialistų ir kvalifikuotų darbininkų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas, BNS

Jul 1, 2020, 3:18 PM

Taip, pasak Vyriausybės, siekiama į šias programas pritraukti daugiau studentų, nes minėtose srityse trūksta specialistų.

Stipendijos žemės ūkio ir miškininkystės studijų programose galės būti skiriamos bakalauro ir magistro pirmojo kurso studentams, kitose srityse – visam studijų laikotarpiui. Stipendijų skyrimo tvarką nustatys aukštosios mokyklos. Stipendijos būtų nutrauktos, jei studentas nutrauktų studijas ar būtų pašalintas iš aukštosios mokyklos, turėtų skolų ar išeitų akademinių atostogų.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) numato, kad stipendijos bus skirtos 130-čiai studentų jų studijoms, susijusioms su veikla žemės ūkio ir miškininkystės sektoriuose, Aplinkos ministerija numato stipendijų skaičių ir dydį nustatyti vėliau. Energetikos ir inovacijų ministerija suplanavusi 430 stipendijų, tam iki 2023-iųjų reikėtų apie 7,5 mln. eurų.

ŽŪM nurodo, kad 2021–2024 metais žemės ūkio sektoriui vidutiniškai kasmet reikės 1846 uždaro tipo profesijų specialistų ir kvalifikuotų darbininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.