Ką tik sulipdytas socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašas – jau byra: traukiasi Jonavos meras M. Sinkevičius

Jau ėmė byrėti vos prieš kelias dienas baigtas lipdyti socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašas – iš jo traukiasi trečiuoju numeriu po reitingavimo įrašytas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

 Ką tik sulipdytas socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašas – jau byra: traukiasi Jonavos meras M. Sinkevičius.<br> Lrytas.lt montažas
 Ką tik sulipdytas socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašas – jau byra: traukiasi Jonavos meras M. Sinkevičius.<br> Lrytas.lt montažas
Mindaugas Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Budbergytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rasa Budbergytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balsadėžė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Balsadėžė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
 Mindaugas Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Mindaugas Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 7:18 PM, atnaujinta Sep 17, 2020, 6:16 PM

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas lrytas.lt dar penktadienio popietę tokią tikimybę vertino kaip mažai realią. „Žinojau apie M.Sinkevičiaus abejones, bet vis dėlto, manau, kad jo sprendimas bus likti sąraše ir kandidatuoti į Seimą. Kitaip jis būtų pasitraukęs jau anksčiau“, – prieš pat Jonavos mero sprendimą, dar tikėjosi G.Paluckas.

Tačiau jau po kelių valandų, pasitaręs su partijos Jonavos skyriumi, M.Sinkevičius partijos vadovybei pranešė galutinai apsisprendęs nekandidatuoti į Seimą. „Šįkart nusprendžiau nekandidatuoti. Galiu pajuokauti, kad žmona neišleidžia į Vilnių. Bet iš tiesų motyvų yra ne vienas“, – lrytas.lt sakė Jonavos meras.

Anot M.Sinkevičiaus, pirmiausia nuo kandidatavimo į Seimą stabdo įsipareigojimai jonaviečiams. „Turiu įsipareigojimų ir kaip Savivaldybių asociacijos prezidentas. Įsipareigojimai šeimai irgi yra ne paskutinėje vietoje“, – vardijo socialdemokratas.

Jonavos meru M.Sinkevičius buvo išrinktas pernai. 2016 metais socialdemokratas iš šio posto buvo pasitraukęs, kai tapo ūkio ministru, tačiau suskilus socialdemokratams, buvo priverstas trauktis iš šio posto.

M.Sinkevičius mano, kad jį rajono meru išrinkę jonaviečiai greičiausiai būtų nesupratę jo sprendimo vėl žvalgytis į Vilnių. „Ypatingai jonaviečiai dar prisimena mano ankstesnius žingsnius į ministeriją, į Vilnių, kaip savotišką pažadų neištęsėjimą ir vargu, ar šįkart atleistų“, – svarstė aukšta vieta partijos rinkimų sąraše į nacionalinę politiką viliotas meras.

Kiek anksčiau penktadienį kalbėdamas apie M.Sinkevičiaus svarstymus dėl kandidatavimo Seimo rinkimuose, socialdemokratų vedlys G.Paluckas lrytas.lt pripažino, kad Jonavos mero laukia nelengvas apsisprendimas.

„Kol sąrašas neperduotas Vyriausiajai rinkimų komisijai, tol jis gali pasitraukti. Jis privalės priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Bet, žiūrėdamas tiek partijos, tiek šalies intereso, labai tikiuosi, kad, pasvėręs visus argumentus, M.Sinkevičius pasakys „taip“. Aš suprantu visas aplinkybes, dėl kurių jam nelengva apsispręsti kandidatuoti, bet jis tikrai yra kompetetingas savivaldos ir regionų politikos klausimais ir jo dalyvavimas nacionalinėje politikoje yra labai svarbus“.

Anot G.Palucko, jis kalbėjosi apie tai su M.Sinkevičiumi ir mano, kad partijos bičiulis esą supranta turįs imtis atsakomybės, kai to reikalauja politinė darbotvarkė. „Mūsų, politikų, gyvenimai yra styguojami kitaip. Čia negali būti, kad dar palauksiu, pagalvosiu ar pailsėsiu, pasidžiaugsiu šeimos pagausėjimu ar vaikus dar paauginsiu“, – prieš M.Sinkevičiaus sprendimą trauktis lrytas.lt kalbėjo socialdemokratų vedlys.

Partijos tarybos ir visuomenės reitinguotą kandidatų į Seimą sąrašą opozicijoje esantys socialdemokratai paskelbė šią savaitę. Galimybe reitinguoti šios partijos kandidatus į Seimą pasinaudojo 26 tūkst. žmonių.

Pirmas šiame sąraše – G.Paluckas, antra – Seimo narė Rasa Budbergytė. Dėl partijos pirmininko posto su G.Palucku anksčiau konkuravęs M.Sinkevičius po reitingavimo atsidūrė trečioje vietoje.

Toliau sąraše rikiuojasi Orinta Leiputė, Romas Lazutka, Julius Sabatauskas, Dovilė Šakalienė, Linas Jonauskas, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas.

Pagal visuomenės nuomonės apklausas, socialdemokratai yra treti pagal populiarumą. Politikos ekspertai prognozuoja, kad kairieji turi galimybę po rinkimų dalyvauti valdančiosios koalicijos formavime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.