A. Monkevičius atrinko naująjį Lietuvos kino centro vadovą, tačiau jo neskelbia

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius penktadienį apsisprendė dėl naujojo Lietuvos kino centro vadovo, tačiau konkurso laimėtojas neskelbiamas, kol laukiama tarnybų išvados dėl jo tinkamumo.

Sprendimą Vyriausybė pavedė priimti A. Monkevičiui.<br>T.Bauro nuotr.
Sprendimą Vyriausybė pavedė priimti A. Monkevičiui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2020, 9:56 AM, atnaujinta Jul 12, 2020, 10:02 AM

Konkurse Valstybės tarnybos departamentas atrinko du galutinius kandidatus, jie pateikti kultūros ministrui, tačiau šis nuo sprendimo nusišalino, kadangi tarp dalyvių buvo ir jam pavaldus Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius. Sprendimą Vyriausybė pavedė priimti A. Monkevičiui.

„Ministras apsisprendė dėl vieno iš kandidato, kuris galėtų eiti Lietuvos kino centro direktoriaus pareigas, tačiau prieš galutinai jį paskyrus ir informavus viešai apie naują vadovą, kaip numato teisės aktai, bus kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši pateiktų informaciją apie kandidatą“, – BNS informavo ministro patarėjas Kęstutis Butvydas.

Anot jo, sprendimą ministras priėmė atsižvelgęs į atrankos rezultatus, pretendentų profesines kompetencijas ir pokalbio metu penktadienį pateiktus atsakymus dėl prioritetų, vizijos, pokyčių, COVID-19 pandemijos iššūkių kino industrijai.

Lietuvos kino centrui nuo 2012 -ųjų vadovauja Rolandas Kvietkauskas, šiuo metu baigiantis antrąją kadenciją. Jis konkurse dalyvauti negalėjo dėl kadencijų ribojimo.

Lietuvos kino centras dalyvauja formuojant kino politiką ir ją įgyvendina, siūlo teisės aktų pakeitimus, skirsto paramą atrinktiems kino projektams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.