Lietuvos ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai sutarė dėl bendradarbiavimo krizinėmis situacijomis

Pirmadienį Lietuvos ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje.

Lietuvos ir Lenkijos ministrai sutarė dėl bendradarbiavimo krizinėmis situacijomis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos ir Lenkijos ministrai sutarė dėl bendradarbiavimo krizinėmis situacijomis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2020, 8:27 PM

Memorandume numatomas Lietuvos ir Lenkijos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos bendradarbiavimas.

Šalys pasižadėjo teikti pagalbą krizinėse situacijose ir pasienio teritorijose įvykus nelaimei, pavyzdžiui, kilus gaisrui.

„(...) džiaugiuosi, kad esate kartu itin sudėtingomis sąlygomis ir mums pavyko daug klausimų labai operatyviai išspręsti“, – sakė Lietuvos vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis teigė, kad jo šalis pasirengusi teikti pagalbą, kilus reikalui.

„ Esame pasiruošę dalytis žiniomis ir teikti pagalbą, nes žinome, kad taip pat iš Lietuvos galime jos sulaukti“, – tvirtino jis.

Artimiausiu metu detalius savitarpio pagalbos susitarimus pasirašys Lietuvos ir Lenkijos pasienio bei priešgaisrinės apsaugos tarnybos, teigiama Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Partneriai teiks abipusiai suderintą operatyvinę pagalbą ir tais atvejais, kai reikia organizuoti pasienio kontrolės priemones, esant COVID-19 pandemijai ar kitoms ypatingoms aplinkybėms.

Jie teiks vieni kitiems informaciją ir konsultacijas, reikalingas sustiprinti tarpusavio bendradarbiavimą ir nustatyti bendrus iššūkius bei galimas grėsmes, taip pat keisis patirtimi ir geriausia praktika užtikrindami išorės ir vidaus sienų saugumą.

Per susitikimą Lenkijoje taip pat aptartas Europos Sąjungos civilinės saugos pajėgumų „rescEU“ centro (CBRN) steigimas Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą