A. Verygą pavadavęs J. Narkevičius tikina nežinąs, kodėl buvo anksčiau laiko atšauktas iš pareigų

Laikinai atostogaujantį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą pavadavęs Jaroslavas Narkevičius tikina nežinąs priežasčių, kodėl buvo skubiai anksčiau laiko atšauktas iš šių pareigų.

Jaroslavas Narkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Elvinas Jankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Elvinas Jankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Naisiai, valstiečių taryba, Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Naisiai, valstiečių taryba, Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Elvinas Jankevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Elvinas Jankevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 5:56 AM, atnaujinta Jul 28, 2020, 12:51 PM

Ilgų atostogų išėjusį A.Verygą susisiekimo ministras J.Narkevičius turėjo pavaduoti dvi savaites, tačiau pirmadienį pranešta, jog šias pereigas iš jo perima teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Atitinkamą įsakymą praėjusį penktadienį pasirašė laikinai premjerą pavaduojantis finansų ministras Vilius Šapoka, bet neabejojama, kad ši rokiruotė buvo suderinta ir su atostogaujančiu Sauliumi Skverneliu.

E.Jankevičius skubų pakeitimą aiškino siekiu tolygiai paskirstyti darbo krūvius tarp ministrų. „Visi ministrai su viskuo susitvarko“, – paklaustas, ar pokyčiai neįvyko dėl to, kad J.Narkevičius galbūt nesusitvarko su jį užgriuvusiomis pareigomis, tikino tik penktadienį apie papildomus darbus sužinojęs E.Jankevičius.

Susisiekimo ministras J.Narkevičius lrytas.lt taip pat pripažino apie tai sužinojęs tik penktadienio vakarą, bet jam tai esą nebuvo netikėta. „Kas čia netikėta? Tai – darbiniai klausimai, jie sprendžiami techniniu būdu ir niekas to nesureikšmina“, – sakė ministras.

J.Narkevičius nesutiko, kad skelbiama oficiali versija dėl esą netolygaus darbo krūvio skamba neįtikinamai. „Aš šito klausimo nesureikšminu, nes man nėra kada susireikšminti“, – kalbėjo J.Narkevičius.

Ministro teigimu, apie pakeitimą pranešė V.Šapoka, tačiau jam esą priekaištų dėl darbo nebuvo pareikšta. „Aš su pareigomis susitvarkiau. Viskas, kas šiandien buvo pranešta, buvo atlikta praėjusią savaitę. Kodėl esu keičiamas? Yra savo darbų, kuriuos reikia atlikti ir tiek. Kokių čia dar komentarų“, – sakė J.Narkevičius.

Ministras, dar kartą paklaustas, ar jam nekilo klausimų, kodėl yra atšaukiamas, jei, kaip pats sako, susitvarkė su pareigomis, kalbėjo: „Man tokių klausimų nekilo. Aš tam neturiu laiko. Man buvo pavesta eiti pareigas, aš jas atlikau ir atlikau gerai“.

J.Narkevičius džiaugėsi, kad jau nuo pirmadienio daugiau laiko galėjo skirti savo tiesioginiam darbui. Bet ministras tikino, kad dėl padidėjusio darbo krūvio esą taip pat niekam nesiskundė. „Man atrodė, kad aš viską suspėjau, bet čia jau kitas dalykas“, – lrytas.lt sakė susisiekimo ministras.

Viena iš sklandančių neoficialių versijų, kodėl J.Narkevičius staiga buvo pakeistas – praėjusį penktadienį įvykusi kuriozinė jo spaudos konferencija, kur ministro vaidmuo buvo visiškai neaiškus.

A.Veryga atostogų išėjo praėjusį pirmadienį ir planuoja atostogauti penkias savaites. Iš pradžių dvi savaites jį turėjo pavaduoti J.Narkevičius, vėliau – švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.