Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai

Likus kiek daugiau nei dviems mėnesiams iki rinkimų į Seimą, kurie vyks šių metų spalio 11 d., šalies politinės partijos skuba pristatyti savo kandidatus. Tai, po liepos 30-osios vakarą vykusio partijos tarybos posėdžio, padarė ir Darbo partija.

 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
 Darbo partijos rinkimų sąraše – žinomi veidai.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 31, 2020, 2:03 PM, atnaujinta Jul 31, 2020, 3:21 PM

Lietuvai – ambicingi tikslai

„Efektyvus, kokybiškas, ūkiškas Lietuvos valstybės valdymas“, – taip svarbiausią partijos uždavinį, kurio įgyvendinimo būtų siekiama laimėjus rinkimus, įvardijo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskich. Jis pabrėžė, kad būtina sukurti stiprų ekonominį pagrindą, kuris padėtų užtikrinti ne tik didesnes pajamas pensininkams, bet ir stabilų darbo užmokesčio augimą pedagogams, medikams ir kitiems dirbantiesiems.

„Keliame sau labai didelį tikslą – pasiekti, kad Lietuva atsidurtų patraukliausių gyventi pasaulio valstybių penketuke“, – sakė V. Uspaskich ir pridūrė, kad į Lietuva turi tapti šalimi besirūpinančia ekologija, bet ir demokratijos bei teisės viršenybės principų puoselėjimu. Ilgametis partijos lyderis akcentavo, kad būtina siekti geresnio socialinių garantijų bei sveikatos paslaugų prieinamumo užtikrinimo. Šiuos tikslus darbiečių lyderis įvardijo ir prieš kurį laiką viešai pristatydamas partijos rinkimų programą.

Kalbėdamas apie užsienio politikos aktualijas, V. Uspaskich teigė, kad Lietuvai būtinas ir kitoks užsienio politikos kursas, kurio formavimu galėtų užsiimti jo komanda ir pabrėžė, kad šioje srityje itin svarbu kalbėti apie taiką.

Sąraše – žinomi veidai

Partijos taryba sąrašą vesti patikėjo profesoriui, biomedicinos mokslų daktarui ir buvusiam žemės ūkio ministrui Virgilijui Juknai.

2012 metais V. Jukna tapo žemės ūkio ministru, o nuo 2014 m. dirba Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijoje profesoriumi, vadovauja moksliniam centrui. Darbo partijos pirmininko pavaduotojas aktyviai dalyvauja įvairių Lietuvos ir užsienio organizacijų veikloje bei yra Darbo partijos Kaimo reikalų komiteto pirmininkas.

Antroje sąrašo pozicijoje – parlamentaras Valentinas Bukauskas, o trečiasis – verslininkas, buvęs europarlamentaras Antanas Guoga. Ketvirtoji vieta skirta Seimo nariui Mindaugui Puidokui, o penktoji – Vilniaus miesto tarybos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Penktojoje Šeštoje sąrašo vietoje – buvęs parlamentaras Viktoras Fiodorovas, buvęs parlamentaras, teisininkas Vytautas Gapšys, už jo rikiuojasi – parlamentaras Andrius Mazuronis ir buvęs Seimo narys Saulius Bucevičius, o pirmąjį sąrašo dešimtuką užbaigia parlamentaras Petras Čimbaras.

Antrąjį sąrašo dešimtuką pradeda buvusi Seimo narė Larisa Dmitrijeva, už jos rikiuojasi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aidas Gedvilas, Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narys Vidmantas Krikštaponis, Seimo narys Artūras Skardžius, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Vaidas Kuzmarskis, Marijampolės savivaldybės tarybos narė Vaida Giraitytė, Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narė Alicija Ščerbaitė, buvusi Seimo narė Vilija Filipovičienė, buvęs Seimo narys, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Darius Ulickas ir dvidešimtoji sąraše – Šiaulių miesto tarybos narė Danguolė Martinkienė. Prie Darbo partijos komandos prisijungęs Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandos Simas Galdikas sąraše įrašytas 21-uoju numeriu.

Birželio pabaigoje vykusiame partijos suvažiavime darbiečiai patvirtino ne tik abėcėlinį Darbo partijos kandidatų į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje, kurioje yra 141 pavardė, bet ir šios politinės jėgos „Sąžiningumo deklaraciją“, kurią pasirašiusieji įsipareigoja pasitraukdami iš Darbo partijos ar jos frakcijos Seime, atsisakyti ir Seimo nario mandato.

Neseniai dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbtos „Vilmorus“ apklausos duomenimis, balsuotų 6,2 proc. tyrimo dalyvių.

Politinė reklama, bus apmokėta iš Darbo partijos sąskaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.