Šnipinėjimu kaltinamam Algirdui Paleckiui teismas dar kartą sušvelnino kardomąją priemonę

Per ikiteisminį tyrimą beveik pusantrų metų už grotų praleidęs ir prieš Šiaulių apygardos teismą jau stojęs šnipinėjimu kaltinamas Socialistinio liaudies fronto (SLF) lyderis Algirdas Paleckis nuo šiol daugiau laiko praleisti galės ne namuose.

  Šnipinėjimu kaltinamas A.Paleckis turės daugiau laisvės.<br> M.Patašiaus nuotr.
  Šnipinėjimu kaltinamas A.Paleckis turės daugiau laisvės.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 10:14 AM, atnaujinta Aug 6, 2020, 10:17 AM

Bylą nagrinėjanti teisėja ketvirtadienį patenkino A.Paleckio prašymą dėl kardomosios priemonės sušvelninimo.

Į namus galės grįžti vėliau

Jei anksčiau A.Paleckis buvo įpareigotas leisti laiką namuose nuo 17 valandos vakaro iki 7 valandų ryto, tai dabar jis namuose privalės būti nuo 21 valandos vakaro iki 6 valandos ryto.

Prašymą sušvelninti jau paskirtos kardomosios priemonės dalį už šnipinėjimą teisiamas A.Paleckis motyvavo tuo, kad jis neseniai įsidarbino, darbe privalo būti nuo 8 valandų ryto iki 17 valandos vakaro, todėl po darbo nespėtų laiku grįžti namo.

Teismas į šį kaltinamojo prašymą atsižvelgė.

Kardomąsias priemones jau švelnino

Į laisvę po beveik pusantrų metų trukusio suėmimo A.Paleckis buvo išleistas balandžio 6 dieną, kai jo skundą dėl eilinį kartą pratęsto kardomojo kalinimo išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad nebėra pagrindo įtariamąjį laikyti už grotų ir 48 metų vyrui skyrė švelnesnes kardomąsias priemones – 50 tūkstančių eurų užstatą, asmens dokumentų paėmimą bei intensyvią priežiūrą.

A.Paleckiui buvo užsegta apykojė, jam leista išvykti tik į teismo posėdžius, tačiau nei susitikti su draugais, nei nueiti į parduotuvę artimiausius šešis mėnesius jis nebūtų galėjęs. Vyras turėjo leisti laiką savo namuose, esančiuose Vilniuje.

Tai A.Paleckio netenkino, todėl jis kreipėsi į bylą nagrinėjančią teisėją prašydamas dar labiau sušvelninti kardomąsias priemones – vyras tvirtino, kad dėl pašlijusios sveikatos, jam reikia lankytis pas gydytojus, o taip pat sportuoti norint palaikyti fizinę formą.

Į šį prašymą atsižvelgęs Šiaulių apygardos teismas birželio 8 dieną nusprendė sušvelninti vieną A.Paleckiui skirtą kardomąją priemonę. Intensyvi priežiūra buvo pakeista į įpareigojimą leisti laiką namuose nuo 17 valandos vakaro iki 7 valandų ryto ir neišvykti iš Vilniaus išskyrus tuos atvejus, kai išvykimas susijęs su dalyvavimu teismo posėdžiuose.

Apykojė A.Paleckiui nebuvo nuimta, tik išplėstos ribos, kuriose ją nešiodamas kaltinamasis gali laisvai judėti.

Kitas dvi anksčiau paskirtas kardomąsias priemones: dokumentų paėmimą ir 50 tūkstančių eurų užstatą – teismas paliko galioti.

Posėdžiai yra nevieši

Byla, kurioje A.Paleckis ir verslininkas Deimantas Bertauskas kaltinami šnipinėjimu, Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama neviešai.

Prieš teismą stojęs A.Paleckis kaltę dėl jam inkriminuotų nusikaltimų neigia – jis laikosi nuoseklios pozicijos, kad yra persekiojamas už politinę ir žurnalisto veiklą.

Verslininkas D.Bertauskas kaltu prisipažino.

A.Paleckis ir D.Bertauskas yra kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje su Rusijos žvalgybos darbuotoju ir kitais Rusijos piliečiais, vienas iš kurių teismo pripažintas kaltu Sausio 13-osios byloje, Lietuvoje už piniginį bei kitokį atlygį galbūt rinko Rusijos žvalgybą dominančią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.