R. Karbauskis neišsižada V. Tomaševskio partijos: LLRA remia Lietuvos poziciją dėl įvykių Baltarusijoje

Valdantiesiems klausimų dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderių (LLRA-KŠS) pasisakymų nebekyla, teigia valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. 

R.Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 10:15 AM, atnaujinta Aug 27, 2020, 10:30 AM

Iki Seimo rinkimų likus vos daugiau nei vienam mėnesiui, šią savaitę vienos iš valdančiųjų partijų lyderis Gediminas Kirkilas paprašė sušaukti Koalicijos tarybą, kurioje būtų aptarti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderių pareiškimai. 

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkui G. Kirkilui įtarimų sukėlė pastaruoju metu išsakomos LLRA-KŠS rinkimų sąrašo lyderio Zbignevo Jedinskio bei partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio nuostatos Baltarusijoje vykstančių protestų atžvilgiu.

Ketvirtadienį susirinkusiai Seimo valdančiosios koalicijos tarybai klausimų dėl LLRA-KŠS politikų išakytų pareiškimų nebekilo. 

„Jų pozicijos buvo pareikštos balsuojant Seime dėl rezoliucijos. Šią poziciją dar kartą pareiškė partija Vilniaus miesto savivaldybėje. Ruošiama Vilniaus rajono savivaldybės rezoliucija. Manau, kad tai atsako į klausimą, kokia yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pozicija.

Šiandien mes galime tik šnekėti apie tai, ar teisingai kontekste yra suprasti vieno ar kito politiko pasisakymai. Bet partijos pozicija yra akivaizdi – diskusijų dėl skirtumų nebėra“, – Eltai teigė R. Karbauskis, akcentuodamas, kad tokios pozicijos laikosi visi koalicijos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.