VRK dėl nenurodyto bendradarbiavimo su sovietinėmis tarnybomis neregistravo kandidatės

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį neregistravo Krikščionių sąjungos kandidatės Dalios Marijos Stančienės, nenurodžiusios rinkimų anketoje, jog bendradarbiavo su sovietinėmis specialiosiomis tarnybomis.

VRK,Laura Matjošaitytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VRK,Laura Matjošaitytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VRK Laura Matjošaitytė<br>T.Bauro nuotr.
VRK Laura Matjošaitytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 9:57 AM, atnaujinta Sep 17, 2020, 4:26 PM

Posėdyje dalyvavusi kandidatė patvirtino, jog iš tiesų buvo sutikusi „iš tos įstaigos asmenims“ parašyti ataskaitą apie komandiruotę Lenkijoje, nes buvo šantažuojama dėl artimųjų užsienyje.

Tačiau ji pabrėžė to niekada neslėpusi, vėliau dalyvavusi Sąjūdžio veikloje ir apie tai pasisakiusi, viską paaiškinusi tuometinei Liustracijos komisijai.

Ji tikino, kad paskubomis perskaitė anketos formuluotę ir ne taip ją suprato, todėl įvėlė klaidą ir prašė leisti jai pataisyti informaciją ir dalyvauti rinkimuose.

Vis dėlto VRK nariai vienbalsiai priėmė sprendimą neregistruoti kandidatės, nes ji nepateikė anketoje reikiamos informacijos.

Neregistravo 8 kandidatų

VRK antradienį nusprendė aštuonių vienmandančių apygardų kandidatų neregistruoti Seimo rinkimuose, nes jiems nepavyko surinkti reikiamo parašų skaičiaus.

Tūkstančio reikiamų parašų surinkti nepavyko „Lietuvos sąrašo“ kandidatams Liutaurui Stoškui ir Gintautui Terleckui, Kovotojų už Lietuvą sąjungos kandidatams Antanui Kandrotui, Stanislavui Ladinskiui ir Viačeslavui Titovui, Jaunosios Lietuvos iškeltam Stanislovui Buškevičiui ir savarankiškai išsikėlusiems Žilvinui Neliubšiui ir Alinai Adomaitytei.

Vis dėlto pats S. Buškevičius BNS sakė parašų net nepradėjęs rinkti ir rinkimuose dalyvaus Nacionalinio susivienijimo daugiamandatės apygardos sąraše, todėl ir vienmandatėje apygardoje ruošiasi dalyvauti kaip šios partijos kandidatas.

„Rašiau į VRK, kad aš visai net nerenku parašų. Aš visai nesiruošiau jų rinkti, kadangi dėl koronaviruso ir plius mane iškėlė Nacionalinis susivienijimas“, – sakė kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.