Radviliškis imasi griežtų ribojimų: uždaroma ligoninė, atšaukiami renginiai, įvedami kiti draudimai

Radviliškio rajono savivaldybėje sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame aptarta su COVID-19 ligos plitimu rajone susijusi esama padėtis ir priemonės, kurių galima imtis siekiant suvaldyti COVID-19 ligos plitimą Radviliškio rajone. Pranešama, kad veiklą stabdo Radviliškio ligoninė.

Radviliškio rajono savivaldybėje sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis.<br>G.Šiupario nuotr.
Radviliškio rajono savivaldybėje sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-18 15:45, atnaujinta 2020-09-18 16:18

Pacientų priėmimas ir hospitalizavimas stabdomas nuo penktadienio, savo „Facebook“ paskyroje informavo Radviliškio rajono savivaldybė.

Pasak savivaldybės, ligoninėje stabdomos ir visos planinės operacijos, konsultacijos ir kitos teikiamos paslaugos atvykstantiems pacientams. Apie paslaugų atidėjimą bus informuoti telefonu.

Posėdyje taip pat priimtas sprendimas nuo penktadienio, rugsėjo 18 d., iki pirmadienio, rugsėjo 20 d., rekomenduoti įvairių renginių organizatoriams (tiek kultūros, tiek sporto, tiek susitikimų, konferencijų, tiek NVO, tiek savivaldybės įstaigų organizuojamų, tiek komercinių ir pan.), esant galimybei, perkelti renginius iš vidaus patalpų į lauką, o nuo rugsėjo 21 dienos, pirmadienio, priimtas sprendimas atšaukti ar vėlesniam laikui atidėti visus Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje suplanuotus tiek komercinius, tiek nekomercinius renginius ir neplanuoti naujų renginių iki kol epidemiologinė situacija Radviliškio rajone nepagerės ir nebus priimtas atskiras sprendimas.

Draudimas galioja Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms ir kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims, organizuojantiems masinius renginius, konferencijas, seminarus, susitikimus ir pan.

Tiesa, numatytos sporto varžybos gali vykti, tik be žiūrovų ir laikantis visų saugumo reikalavimų.

Paskutiniais duomenimis, COVID-19 ligos protrūkis Radviliškio ligoninėje didėja, COVID-19 ligos atvejų daugėja Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientų grupėje, Radviliškio rajone jau fiksuojama daugiau nei 30 susirgimų COVID-19 liga.

Šiuo metu Radviliškio rajone savo patalpose karantinuojasi 70 asmenų, grįžusių iš užsienio po atostogų, darbo ir pan. 1 asmuo karantino laikotarpį leidžia savivaldybės tam skirtose patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda