Policija jau stebi galimus rinkimų pažeidimus: sudaromas specialus žemėlapis

Trečiadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), Lietuvos policijos ir visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovai surengė viešą pasitarimą aptarti pasirengimo darbus siekiant užtikrinti sklandų Seimo rinkimų organizavimą.

R.Požėla informavo, kad jau dabar aktyviai stebi ir analizuoja informaciją, sudaro pažeidimų žemėlapį, dėlioja galimus reagavimo būdus, prevencinius veiksmus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
R.Požėla informavo, kad jau dabar aktyviai stebi ir analizuoja informaciją, sudaro pažeidimų žemėlapį, dėlioja galimus reagavimo būdus, prevencinius veiksmus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Susitikimo akimirka.<br> VRK nuotr.
 Susitikimo akimirka.<br> VRK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 11:57 AM

Vienas iš svarbiausių VRK, Lietuvos policijos ir visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ uždavinių – kad rinkimai įvyktų sklandžiai, skaidriai ir užkertant kelią rinkėjų papirkinėjimui.

Susitikimą inicijavusi VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė akcentavo, kad kaip ir kiekvienuose rinkimuose yra labai svarbu užtikrinti viešąją tvarką rinkimų apylinkėse tiek balsuojant iš anksto, tiek rinkimų dienomis.

Ji taip pat išreiškė lūkestį, kad visos bendradarbiaujančios pusės aktyviai reaguotų į gautą informaciją apie galimus pažeidimus rinkimų metu bei tinkamai ją užfiksuotų, kad būtų užkirstas kelias galimiems pažeidimams tiek rinkimų agitacijos laikotarpiu, tiek Seimo rinkimų metu.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla informavo, kad jau dabar aktyviai stebi ir analizuoja informaciją, sudaro pažeidimų žemėlapį, dėlioja galimus reagavimo būdus, prevencinius veiksmus. Pasak jo, policijos pareigūnai taip pat analizuoja probleminius rajonus, kuriuose dažniausiai pastebimi rinkimų pažeidimai ar fiksuojami bandymai papirkinėti rinkėjus.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo ir visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė. Ji pasidžiaugė, kad „Baltųjų pirštinių“ gretos aktyviai pildosi nepriklausomų stebėtojų pavardėmis, kurie pasiryžę dirbti ir bendradarbiauti su pareigūnais ir VRK.

VRK ir Lietuvos policija labai ragina žmones, turinčius informacijos apie galimus papirkimus ar kitus įstatymų pažeidimus, susijusius su rinkimais, kreiptis ir pateikti turimą informaciją.

Pranešti apie pažeidimus galima per policijos elektroninių paslaugų portalą www.epolicija.lt, arba skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Informuoti apie galimus pažeidimus taip pat galima ir trumpuoju VRK informacijos apie rinkimus teikimo numeriu 1855.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.