Joniškiečiai sunerimo – skelbiamas karantinas, o meras atostogauja V.Gailius paaiškino, kad atostogų išėjo sušlubavus sveikatai - per jas gydosi

Žinia apie tai, kad jie pateko į taip vadinamą raudonąją zoną, suneramino Joniškio rajono gyventojus – jau nuo pirmadienio teks gyventi karantino sąlygomis, o rajono meras Vitalijus Gailius atostogauja.

 Joniškio rajono meras spalio 16 dieną išėjo kasmetinių atostogų ir atostogaus iki spalio 23 dienos.<br> T.Bauro nuotr.
 Joniškio rajono meras spalio 16 dieną išėjo kasmetinių atostogų ir atostogaus iki spalio 23 dienos.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 5:12 PM, atnaujinta Oct 21, 2020, 11:47 PM

Į lrytas.lt redakciją paskambinusi joniškietė piktinosi, kad tokiu sunkiu rajonui metu meras sumanė išeiti atostogų.

„Ar nereikėtų būti su savo miestu tokią sunkią valandą?!“, – retoriškai klausė tokiu V.Gailiaus sprendimu pasipiktinusi joniškietė.

Su meru susisiekti nepavyko

Į redakciją paskambinusi moteris sakė, kad informaciją apie mero atostogas ji rado oficialiame Joniškio rajono savivaldybės tinklapyje.

Išties šiame tinklapyje nurodyta, kad Joniškio rajono meras spalio 16 dieną išėjo kasmetinių atostogų ir atostogaus iki spalio 23 dienos.

Susisiekti su pačiu Joniškio rajono meru ir paklausti, ar jis nesiruošia trumpinti atostogų, nepavyko – paskambinus mobiliojo ryšio telefonu, operatorės balsas pranešė, kad adresatas šiuo metu yra nepasiekiamas.

Paklausta apie mero atostogas Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Valė Kulvinskienė, kuri kartu yra ir Joniškio rajono ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė, sakė, kad žmonės dėl to panikuoja be reikalo.

Tokiai situacijai ruošėsi nuo rugpjūčio

„Rajonui vadovauja ne vien meras. Yra ir komanda. Padėtis dėl COVID-19 mūsų rajone yra žinoma ir pagal išgales valdoma.

Žinia apie papildomus suvaržymus mums netapo perkūnu ir giedro dangaus – tokiai situacijai mes pradėjome ruoštis jau nuo rugpjūčio. Be to, svarbiais klausimais su meru pasitariame paskambinę jam telefonu“, – sakė V.Kulvinskienė.

Pasak Joniškio rajono administracijos direktorės, šiuo metu Joniškio rajone 100 tūkstančių gyventojų yra registruota per 50 susirgimų COVID-19.

Vienas didelis ligos židinys buvo nustatytas dienos užimtumo centre. V.Kulvinskienė pasidžiaugė, kad situaciją šiame židinyje pavyko suvaldyti – personalas koronavirusu neužsikrėtė.

Gyventojus prašė būti atsakingais

Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktorė sakė, kad į susidariusią situaciją žiūrima rimtai.

„Nusprendėme nelaukti pirmadienio – mokinių ugdymo procesas nuotoliniu būdu bus pradėtas vykdyti jau nuo ketvirtadienio.

Taip pat pas mus veikia karščiavimo linija, kur profilaktiškai pasitikrinti gali kiekvienas žmogus.

Renginiai jau atšaukti, rajone galės vykti tik didelio meistriškumo sporto varžybos, tačiau ir jos turės vykti be žiūrovų.

Didelių barų, prekybos centrų savo rajone kaip ir neturime. Visuomeninio maitinimo įstaigos veikia laikydamosi reikalavimų, todėl jų nusprendėme neuždarinėti“, – sakė V.Kulvinskienė.

Joniškio rajono administracijos direktorė patikino, kad situacija yra valdoma: „Reikiami sprendimai yra priimti. Tačiau reikia, kad ir patys žmonės elgtųsi atsakingai, nes tik bendrų pastangų dėka galime sustabdyti viruso plitimą“.

Per atostogas gydosi

Jau pasirodžius šiai publikacijai su lrytas.lt susisiekęs V.Gailius sakė, kad kasmetinių atostogų išėjo ne norėdamas pailsėti, o sušlubavus sveikatai. 

„Praktiškai aš atostogų sąskaita gydausi.

Tai, kad aš būdamas atostogose gydausi, dar nereiškia, kad esu atitolęs nuo Joniškio rajono reikalų.

Tam kasdien skiriu laiko. Dirbti galima ir nuotoliniu būdu.

Žurnalistas man negalėjo prisiskambinti, nes tuo metu man buvo atliekama medicininė procedūra“, – sakė V.Gailius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.