V. Uspaskichas pasisakė apie savo dingimą: „Aš dar neišprotėjau“ Po klausimų apie gimusį vaiką politikas suirzo

Ilgai lauktas politinis įvykis – rinkimai į Seimą šiemet Darbo partijos įkūrėjui ir lyderiui Viktorui Uspaskichui yra kitokie. Šis dėmesį mėgstantis politikas visuomet būdavo matomas ne tik spaudos fotografijose ar televizijų laidose, bet ir aktyviai įsitraukdavo į diskusijas ar debatus, tačiau laukiant pirmojo turo balsavimo rezultatų, V. Uspaskicho Darbo partijos būstinėje nebuvo.

Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja rinkimuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas balsuoja<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 23, 2020, 1:07 PM, atnaujinta Oct 23, 2020, 4:58 PM

Dingo kaip į vandenį

Nors pirmojo balsavimo turo rezultatai pateikė netikėtumų ir nudžiugino darbiečius sėkme su kolegomis partijos lyderis kartu nesidžiaugė, o laiką leido namuose. Vis tik kartą žurnalistams nuotoliniu būdu susisiekus su politiku šis pasidalijo savo įžvalgomis apie rinkimų rezultatus, bet pasiteisinęs prasta savijauta bendravimą akivaizdžiai ribojo.

Tiesa, bendraudamas su žiniasklaida nuotolines konferencijos metu V. Uspakichas labai smarkiai kosėjo, bet žadėjęs tikrintis dėl koronaviruso paskui patikino šios minties atsisakęs.

Tai, kad nutiko vėliau, stebino ne tik žurnalistus, bet ir Darbo partijos narius, mat kitą dieną po pirmojo rinkimų turo V. Uspaskichas dar kartą nuotoliniu būdu pakomentavo rezultatus, o paskui pradingo kaip į vandenį. Su juo tapo sudėtinga susisiekti net ir jo paties politiniams bendražygiams. Net imta viešai spėlioti, kas iš tiesų galėjo nutikti politikui.

Surengė spaudos konferenciją

Prabėgus beveik dviem savaitėms nuo paskutinio pokalbio su žiniasklaida ir likus vos dienai iki antrojo Seimo rinkimų turo V. Uspakichas pranešė rengiantis nuotolinę spaudos konferenciją ir atsakysiantis į žurnalistų klausimus.

„Nežinau, kam šovė į galvą pavadinti šią konferenciją apie mano sveikatą, aš dar neišprotėjau, kad rengčiau konferencijas apie savo sveikatą. Mano silpnoji vieta balso stygos, gerklė, buvo susitikimų su rinkėjais, tad daug laiko teko praleisti lauke ir mano balsas nusilpo, reikėjo laiko atsigauti“, – kalbėjo politikas ir patikino, kad turi daug darbų Europos Parlamente (EP), tad yra gana užsiėmęs.

Anot jo, dėl „politinės konjunktūros, Darbo partijos galimybės dalyvauti koalicijoje abejotinos ir jei nekontroliuoji padėties, nėra ten ko eiti“.

Partijos lyderis teigė, kad veikiausiai darbiečiai norėtų likti konstruktyvioje opozicijoje. V. Uspaskichas kritikavo ir valstiečių dėliojamą kitų metų biudžetą, taip pat jis abejojo galimybe susitarti su valstiečiais ar socialdemokratais. „Tas pats ir su konservatoriais, bet konstruktyvius įstatymus palaikysime, siūlysime savo projektus“, – kalbėjo jis.

Politikas patvirtino, kad testo nuo koronaviruso testo nesidarė, o kadangi nenaudoja jokių cheminių vaistų, tai ir dėl ištikusių negalavimų jam esą daugiau reikėjo laiko pasveikti. Paklaustas,ar tiesa, kad asmeniui jo artimoje aplinkoje buvo nustatytas virusas, politikas išsisukinėjo.

Klausimas apie tėvystę suerzino

V.Uspaskichui buvo pateiktas ir klausimas apie tai, ar tiesa, kad jis praėjusią savaitę susilaukė vaiko. Politiko atsakymas buvo gana netikėtas: „Visi klausimai apie trečiuosius asmenis turėtų būti užduoti jiems“. Dar kartą nuskambėjus tam pačiam klausimui, politikas atkirto, kad būdamas politikoje apie asmeninius dalykus nekalba ir neklabės ir patikino, kad „nesivarginkite“.

Tiesa, klausimas, ar parėjusį ketvirtadienį jis lankėsi Vilniaus gimdymo namuose, politiką pralinksmino ir jis patikino, kad ten nesilankė. V. Uspakichą suerzino jo paties žodžiais tariant, „lindimas į jo lovą“ ir jis teigė, kad kalbėti norėtų tik apie politiką ir darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.