Centro-dešinės koalicijos partneriai ketvirtadienį pradės derybas dėl programos

Konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija ketvirtadienį ketina pradėti derybas dėl valdančiosios koalicijos programos.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laisvės partija, Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Laisvės partija, Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laisvės partijos pirmininkė A.Armonaitė
Laisvės partijos pirmininkė A.Armonaitė
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 10:32 AM, atnaujinta Nov 2, 2020, 11:47 AM

Tai BNS patvirtino Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Iki to laiko partijos planuoja parengti savo pasiūlymus koalicijos programai.

Liberalų sąjūdžio valdyba, pasak V. Čmilytės-Nielsen, antradienio vakarą patvirtino savo pasiūlymus aštuoniose srityse, sudarė derybinę grupę.

„Mes turime pasiūlymus, dėl kurių mūsų rinkėjai palaikė liberalus ir kuriuos mes norime matyti koalicijos sutartyje“, – teigė ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, liberalai siūlymai ekonomikoje bus susiję su mokesčių politika.

„Mes kalbėsime apie mokestinę politiką, apie mokesčių, viena vertus, stabilumą, nuoseklumą, bet taip pat norime labai konkrečių punktų dėl galimo mokesčių mažinimo“, – teigė ji.

Taip pat Liberalų sąjūdis teiks siūlymus švietimo, žmogaus teisių, sveikatos, aplinkosaugos, energetikos, užsienio politikos, kultūros, valstybės valdymo sektoriams ir regionų politikai.

Laivės partijos valdyba sekmadienį yra patvirtinusi penkis programinius punktus, kuriuos sieks įtraukti į koalicijos sutartį.

„Mūsų valdyba patvirtino penkis pirminius prioritetus, tačiau taip pat rengiame išsamesnę politikos priemonių sąrašą, kurį sieksime įtraukti į koalicijos sutartį“, – BNS sakė Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Ekonomikos srityje Laisvės partija sieks nulinio tarifo reinvestuojamam pelnui nuo 2021 metų, nedidinti su gyventojų pajamomis susijusių mokesčių, draugiškos aplinkos verslo plėtrai, mažinant biurokratiją ir reguliavimą. Savo programoje partija akcentuoja švietimo modernizavimą, atnaujinant ugdymo programas, IT įtvirtinant kaip trečią mokomąją kalbą.

Laisvės partija taip pat sieks koalicijos partnerių įsipareigojimo rengti referendumą dėl daugybinės pilietybės, asmenvardžių įteisinimo pagrindiniame dokumentų puslapyje visomis lotyniškos abėcėlės raidėmis, greitų sprendimų per 100 dienų įteisinant tos pačios lyties partnerystę, psichoaktyvių medžiagų turėjimo be tikslo platinti dekriminalizavimo.

Pasak A. Armonaitės, be jos, partijos derybinėje grupėje yra sostinės meras Remigijus Šimašius ir tarybos narys Vincas Jurgutis, naujieji Seimo nariai Ieva Pakarklytė ir Vytautas Mitalas, derybose jie gali dalyvauti skirtingomis komandomis.

Savo gaires trečiadienį tvirtins Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas.

„Siūlysiu pasitvirtinti būsimų diskusijų su partneriais gaires – gaires daugiau dėl laikysenos, kad būtų diskusija, kokia naujoji Vyriausybė turi būti. Pavyzdžiui, kokie turi būti keliami skaidrumo reikalavimai būsimam jos darbui, koks turi būti bendravimas su visuomene ir žiniasklaida ir pan.“, – trečiadienį Seime sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, būtina sustatyti standartus, kurie galiotų visiems ministrams ir koalicijai.

Po sekmadienį pasibaigusių Seimo rinkimų TS-LKD, Liberalų sąjūdis ir Laisvės sąjunga paskelbė bursiančios centro-dešinės koaliciją. Naujajame parlamente šios partijos turėtų turėti ne mažiau kaip 74 balsus iš 141.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.