Į Seimą išrinkti „socialdarbiečiai“ 100 dienų valdžiai neoponuos

Atsižvelgiant į sunkią valstybės padėtį dėl pandemijos trys į naują Seimą išrinkti Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai – Zigmantas Balčytis, Andrius Palionis ir Jonas Pinskus – 100 dienų valdžiai neoponuos ir taip pat kviečia pasielgti kitas nepriklausančias valdančiajai daugumai parlamentines partijas.

 Į Seimą išrinkti „socialdarbiečiai“ 100 dienų valdžiai neoponuos.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Į Seimą išrinkti „socialdarbiečiai“ 100 dienų valdžiai neoponuos.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Seimo salė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo salė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 2:10 PM, atnaujinta Oct 28, 2020, 2:20 PM

„Laikydamasi europinių tradicijų, mes skelbiame šimto dienų oponavimo naujai valdžiai moratoriumą. Kviečiame ir kitas parlamentines partijas, nepriklausančias valdančiajai daugumai, laikytis šių politinių standartų ir netrukdyti laimėjusioms politinėms partijoms pradėti įgyvendinti Lietuvos žmonių lūkesčius. Šiomis COVID-19 pandemijos sąlygomis ypač svarbu visų politinių jėgų susiklausymas ir solidarumas“, – teigiama nuotoliniu būdu posėdžiavusio LSDDP prezidiumo pareiškime.

Kaip Eltai sakė partijos pirmininko pavaduotojas, rinkimų štabo vadovas, Seimo narys Juozas Bernatonis, į Seimą patekę Zigmantas Balčytis, Andrius Palionis ir Jonas Pinskus greičiausiai dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje ir nesvarsto jungtis prie kitų frakcijų. Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sako, jog tikėtina, kad „socialdarbiečiai“ dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje, tačiau taip pat pridūrė, kad jie ir patys galės apsispręsti.

„Kai susirinks naujas Seimas, jie tai svarstys. Mes nieko nediktuosime, jie galės priimti sprendimus“,– Eltai sakė G. Kirkilas.

Nors rinkėjų, balsavusių už LSDDP skaičius palyginti su savivaldos tarybų rinkimais, išaugo dvigubai, Seimo rinkimų rezultatai partijos vadovybės nedžiugina.

„Šiuos mums pirmuosius parlamento rinkimus vertiname kaip nesėkmingus. COVID-19 pandemija apribojo galimybes bendrauti su rinkėjais ir įrodyti mūsų partijos privalumus. Mums taip pat pakenkė konkurentų apmokėtas mūsų perspektyvų menkinimas žiniasklaidoje. Valdančiosios daugumos partnerių atsisakymas bendradarbiauti rinkimuose taip pat nepadėjo. Mums teko atsakomybė už valdžios padarytas klaidas, o visus nuopelnus už teigiamus sprendimus prisiėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – pažymima pareiškime.

Šių metų gruodžio viduryje LSDDP planuoja surengti suvažiavimą, kuriame bus atnaujinta partijos vadovybė.

Pasak LSDDP, kuriai vadovauja politikos senbuvis Seimo vicepirmininkas G.Kirkilas, pirmaeilis partijos uždavinys yra pasirengti po poros metų vyksiantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, o strateginis uždavinys – suvienyti Lietuvos socialdemokratines jėgas ir toliau dirbti Lietuvos labui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.