Lietuvos atstovas išrinktas į JT Administracinių ir biudžeto klausimų patariamąjį komitetą

Lietuvos atstovas Feliksas Bakanauskas Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos Penktojo komiteto rinkimų metu penktadienį išrinktas į JT Administracinių ir biudžeto klausimų patariamąjį komitetą trejų metų kadencijai (2021–2023 m.). F. Bakanauskas tapo pirmuoju Lietuvos atstovu, išrinktu į šį svarbų ir įtakingą JT komitetą, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Feliksas Bakanauskas.<br>URM nuotr.
Feliksas Bakanauskas.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2020, 10:12 AM

JT Administracinių ir biudžeto klausimų patariamasis komitetas nagrinėja ir teikia rekomendacijas dėl JT generalinio sekretoriaus teikiamų biudžeto projektų, įskaitant JT taikos palaikymo ir specialiųjų politinių misijų biudžetus, bei vertina anksčiau patvirtintų biudžetų įgyvendinimą. Komitetas taip pat peržiūri ir teikia rekomendacijas dėl visų svarbiausių administracinių JT klausimų.

F. Bakanauskas 2008 metais pradėjo diplomatinę tarnybą, 2011–2014 metais dirbo Lietuvos Nuolatinėje Atstovybėje Europos Sąjungoje, nuo 2017 metų – Lietuvos Nuolatinėje Misijoje Jungtinėse Tautose Niujorke.

Administracinių ir biudžeto klausimų patariamąjį komitetą nuo 2021 metų sudarys dvidešimt vienas narys. Komitete ekspertai teikia asmeninius vertinimus neatstovaudami jų kandidatūras iškėlusių valstybių. Šiais metais į komitetą taip pat išrinkti Alžyro, Brazilijos, Čado, Indijos, JAV, Paragvajaus, Rusijos, Turkijos ir Ugandos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.