Sutriko Lietuvos krematoriumo veikla: mirusius artimuosius siūlo kremuoti kaimyninėse šalyse

Netikėtai sutriko kremavimo paslaugas atliekančios įmonės „Lietuvos krematoriumas“ veikla.  

Krematoriumas.<br> Lietuvos krematoriumo nuotr.
Krematoriumas.<br> Lietuvos krematoriumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 5:41 PM, atnaujinta Nov 10, 2020, 12:14 PM

Pirmadienio vakarą naujienų portalą lrytas.lt pasiekė šaltinių žinia, kad Kėdainiuose įsikūrusioje įmonėje sutriko teikiamos paslaugos. Šią informaciją patvirtino ir krematoriumo atstovai.

„Lietuvos krematoriume Kėdainiuose sekmadienį, atlikdami kassavaitinį šios linijos monitoringą, pastebėjome kremavimo linijos veikimo nesklandumus. Šiuo metu įrangos tiekėjai aiškinasi, dėl ko kilo techniniai nesklandumai, kad galėtume kaip galima greičiau pašalinti trikdžius. Dedame visas pastangas kuo operatyviau atnaujinti linijos veikimą.

Įranga yra sudėtinga, todėl išsiaiškinti, ar yra gedimas, ir jį pašalinti, užtrunka. Kai tik turėsime aiškesnę informaciją, kada galime atnaujinti kremavimo paslaugas šioje linijoje, iš karto informuosime. Šiuo metu baigiama mūsų antros linijos profilaktika, kuri vėliausiai pradės veikti po dviejų savaičių“, – situaciją portalui lrytas.lt komentavo AB „K2 LT“ direktorius Bernardas Vilkelis.

Žmonėms, norintiems kremuoti mirusius artimuosius, siūlo kreiptis į Latvijoje ar Lenkijoje veikiančius krematoriumus.

„Šios dienos ir šios savaitės kremavimo paslaugos sustabdytos, nepriimame ir naujų užsakymų. Todėl šiandien sprendžiame artimiausių kremavimo užsakymų situaciją. Susisiekiame su paslaugų įmonėmis bei artimaisiais, su kuriais dirbame tiesiogiai. Ieškome palankiausio šioje situacijoje sprendimo. Žmonėms, kurie gali laukti, atliksime kremavimo paslaugas vos išsprendę techninius nesklandumus. Tuos artimuosius, kuriems labai jautrus laiko klausimas, nukreipiame į Latvijoje ar Lenkijoje veikiančius krematoriumus.

Planuojame, kad ateityje tokių nemalonių situacijų mums padės išvengti naujoji kremavimo linija Kėdainių krematoriume, apie kurios projektavimą jau esame paskelbę anksčiau“, – teigė B.Vilkelis.

Lietuvos krematoriume Kėdainiuose yra dvi kremavimo linijos, per metus galinčios kremuoti iki 10 000 velionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.