V. Pranckiečio siūlymo sulaukusi A. Širinskienė nevyniojo žodžių į vatą Nutekintą laišką gavo ir lrytas.lt

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaujanti valstietė Agnė Širinskienė audringai sureagavo į Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio siūlymą išsitirti dėl COVID-19.

Viktoras Pranckietis, Agnė Širinskienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Viktoras Pranckietis, Agnė Širinskienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Agnė Širinskienė, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis, Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis, Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 7:27 PM, atnaujinta Nov 10, 2020, 1:11 PM

Sulaukusi tokio siūlymo pirmadienį, lapkričio 9-ąją, savo 45-ąjį gimtadienį švenčianti politikė V.Pranckiečiui elektroniniu paštu nusiuntė atsakymą, esą Seimo pirmininkas be jos žinios taip elgtis negali. „Mokate nustebinti“, – pyko A.Širinskienė.

Seimo pirmininkui adresuotame laiške, kurį pavyko gauti ir naujienų portalui lrytas.lt, komiteto vadovė ironizavo pirmą kartą girdinti, kad užregistruoti žmogų sveikatos tyrimams pastarajam nieko nežinant yra viešosios valdžios funkcija.

V.Pranckietis į Seimą perrinktus politikus informavo, kad remiantis Seimo kanceliarijos nuostatais, pagal kuriuos jos paskirtis yra padėti Seimui įgyvendinti jo funkcijas ir užtikrinti Seimo veiklą, jų asmens duomenys yra perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai ir jie yra užregistruoti COVID-19 viruso tyrimo profilaktiniam atlikimui.

Anot Seimo pirmininko, tokio tyrimo reikia dėl Seime užfiksuoto jau ne vieno COVID-19 atvejo. „Siekdami užkirsti kelią galimam ligos plitimui bei užtikrinti saugų, sklandų ir nepertraukiamą Seimo darbą, informuojame, kad perrinktiems Seimo nariams yra sudaryta galimybė pasitikrinti dėl COVID-19 mobiliuosiuose patikros punktuose iki pirmojo naujojo Seimo posėdžio lapkričio 13 dienos“, – elektroniniu paštu Seimo nariams pranešė V.Pranckietis.

Kai kurie siūlymo išsitirti sulaukę parlamentarai sureagavo santūriau, tuo metu A.Širinskienė šįkart buvo ypač kandi. „Tikrai nepasinaudosiu tokiomis privilegijomis, tad kitą kartą prašau be mano žinios manęs jokiems tyrimams ar kitoms sveikatos priežiūros paslaugoms neregistruoti“, – V.Pranckietį įspėjo valstietė.

Buvusi bendrakeleivė Seimo pirmininkui priminė, esą dabar gyvename ne komunizmo laikais, kai kolūkis rūpindavosi visų sveikata, o partijų nariai turėdavo privilegijas žirneliams įsigyti. „Leidimo taip tvarkyti mano asmens duomenis neduodu“, – išrėžė A.Širinskienė.

Kiti valdančiosios Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovai į V.Pranckiečio raginimą sureagavo įvairiai. Antai Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė pageidavo, kad Seimo nariai turėtų galimybę susimokėti už tyrimą.

Vis dėlto valstietė mano, kad išsitirti reikėtų: „Aš galvoju, kad būtų atsakinga išsitirti, kad neužkrėstume vieni kitų.

Nes pirmasis Seimo posėdis nėra vien iškilmingas priesaikos davimas. Šio posėdžio metu bus formuojama ir nauja Seimo vadovybė. Mes turime konstitucinę pareigą užtikrinti, kad naujasis Seimas pradėtų dirbti.

Labai gerai būtų žinoti, kad į posėdį neateiname nešiodami virusą, nors galbūt ir nejaučiame jokių jo simptomų. Dėl to aš nesupykau gavusi kvietimą atlikti tyrimą. Man pasirodė, kad tai reikalinga ir svarbu.

Aišku, manau, kad mes visi jaustumėmės dar geriau, jei už šį tyrimą galėtumėme susimokėti. Taip pat nesinorėtų jaustis, kad mes iš kitų žmonių atimame tokią galimybę. Aš tikiuosi, kad taip nėra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?