Už draudimo rūkyti balkonuose nesilaikymą – bauda iki 120 eurų

Uždraudęs rūkyti daugiabučių balkonuose, Seimas antradienį taip pat numatė baudas už tokio draudimo nesilaikymą.

Už draudimo rūkyti balkonuose nesilaikymą – bauda iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Už draudimo rūkyti balkonuose nesilaikymą – bauda iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Už draudimo rūkyti balkonuose nesilaikymą – bauda iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Už draudimo rūkyti balkonuose nesilaikymą – bauda iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 3:35 PM

Pagal Seimo priimtus Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus už įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymą patalpų savininkui grės bauda nuo 30 iki 60 eurų, už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 60 iki 120 eurų.

Seimo priimtos Administracinių nusižengimų kodekso pataisos numato administracinę atsakomybę pastatų (butų) arba patalpų savininkams ar kitų daiktinių teisių turėtojams už Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymą. Už naujas nuostatas balsavo 44 Seimo nariai, prieš – 7, susilaikė 21 parlamentaras.

Seimas spalio 1 d. priėmė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nutarta nuo 2021 m. drausti rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui. Įstatyme taip pat įtvirtinta, kad pastato (buto) savininkas ar kitas fizinis asmuo, kuris naudojasi pastatu (butu) ir jame rūko, privalo užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kito savininko pastato (buto) patalpas bei į to paties buto patalpas.

Teisę atlikti administracinio nusižengimo tyrimą turinčio pareigūno reikalavimu buto arba patalpos savininkas arba kitų daiktinių teisių turėtojas turės šiam pareigūnui nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą). Buto savininkas, nenurodęs asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenų, turės atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka.

Šiuo metu tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų, už pakartotinį nusižengimą gresia bauda nuo 50 iki 90 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.