Buvęs Radviliškio rajono meras Seime prisiekė su ilgu COVID-19 šleifu

Po aštuoniolikos metų Radviliškio rajono mero poste į Seimą su konservatorių komanda patekęs Antanas Čepononis į Vilnių atvyko su nemenku mirtį sėjančios COVID-19 šleifu. Neatmestina galimybė, iš šios ligos sukaustytos Radviliškio rajono savivaldybės dabar jau buvusį merą į Vilnių atlydėjo ir koronavirusas.

Antanas Čepononis penktadienį dalyvauja Seimo posėdyje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Antanas Čepononis penktadienį dalyvauja Seimo posėdyje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Antanas Čepononis<br>R.Vitkaus nuotr.
Antanas Čepononis<br>R.Vitkaus nuotr.
Antanas Čepononis<br>V.Skaraičio nuotr.
Antanas Čepononis<br>V.Skaraičio nuotr.
Antanas Čepononis<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Čepononis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 13, 2020, 5:25 PM, atnaujinta Nov 13, 2020, 6:20 PM

Pirmosios žinios, kad COVID-19 vis labiau įsigali Radviliškio savivaldybės pastate pasklido lapkričio lapkričio 5 d., o jau 6 d. buvo pranešta, kad vienos savivaldybės darbuotojos testas – teigiamas.

Tačiau tai nesutrukdė A.Čepononio pavaldiniams eiti jo sveikinti su gimtadieniu, o sykiu ir surengti palydėtuves į Seimą.

Kaip naujienų portalui lrytas.lt pasakojo keli šių progų liudininkai, žmonės į savivaldybę lapkričio 6 d. „traukė šniūrais“, nors anksčiau paprastiems rajono gyventojams buvo griežtai uždrausta lankytis savivaldybės pastate ir visus savo reikalus jie galėjo tvarkytis tik nuotoliniu būdu.

Lapkričio 6 ir 9 dienomis buvo nustatyta, kad dar du žmonės iš savivaldybės užsikrėtė COVID-19 liga, lapkričio 12 d. dar – dvylika darbuotojų gavo atsakymus, kad tų testai – teigiami.

Kaip lrytas.lt informavo Radviliškio rajono savivaldybės ekstremalių situacijų centro vadovas Justinas Pranys, savivaldybės darbuotojams buvo sudarytos visos sąlygos išsitirti dėl COVID-19 ligos. Ar tikrai visi nuvyko pasidaryti testų, jis atsakyti negalėjo. Savivaldybėje ir jos padaliniuose dirba daugiau nei šimtas darbuotojų.

J.Pranys tvirtino, kad buvęs meras A.Čepononis tikrinosi dėl COVID-19. Esą testas buvęs neigiamas. Tačiau pirmasis testas jam atliktas dar prieš lapkričio 12 d., kai paaiškėjo, kad savivaldybėje yra jau net keturiolika užsikrėtusių asmenų.

„Jei kas nors ir ėjo į savivaldybę ko nors sveikinti, tai ne – manęs. Aš atostogavau, buvau Druskininkuose“, – atkirto A.Čepononis. Jis patikino, kad dar vieno testo atsakymą gavęs lapkričio 10 d. Koks buvęs to testo rezultatas, pasakyti nepanoro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.