Pas gimdyvę Plungės r. atskubėję medikai suprato, kad važiuoti į ligoninę – vėlu

Praėjusi savaitė atnešė nemenką išbandymą vienai Plungės rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) brigadai – lapkričio 5-osios naktį atvykus į Šateikių Rūdaičius pas jauną moterį, kuriai prasidėjo sąrėmiai, netrukus paaiškėjo, kad gimdymą teks priimti vietoje.

Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Naglienė, zemaiciolaikrastis.lt

Nov 17, 2020, 6:49 PM

„Žemaičio“ kalbinta Plungės rajono greitosios medicinos pagalbos direktorė Rasa Mončienė džiaugėsi, kad tiek į iškvietimą vykusi skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė, tiek jai talkinęs vairuotojas ir vėliau į pagalbą atskubėjusi kita GMP brigada su šia užduotimi susitvarkė be priekaištų.

„Iškvietimas gautas antrą valandą nakties. Buvo pranešta, kad moteriai prasidėjo sąrėmiai. Pirmajai brigadai atvykus nurodytu adresu, gimdyvė gulėjo lovoje. Jos transportuoti nebebuvo galima, nes jau buvo matyti vaisiaus galvutė.

Teko priimti gimdymą vietoje. 2 val. 50 minučių fiksuotas sveiko vyriškos lyties naujagimio gimimas“ , – pasakojo R. Mončienė.

Pagal dabar galiojančią tvarką net ir priėmus gimdymą namie gimdyvę su vaiku būtina pristatyti į specializuotą gydymo įstaigą apžiūrai, tad taip ir buvo padaryta – jauna mama su naujagimiu nuvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

„Džiaugiuosi gimdymą priėmusia mūsų jauna specialiste, kad puikiai susitvarkė. Po to trumpai pasikalbėjom, mačiau, kad emocijų ir įtampos buvo, tačiau svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai. Kolektyve praminėme ją to vaikelio krikštamote“ , – sakė Plungės GMP direktorė.

Pasak jos, tokių atvejų, kai gimdymą tenka priimti greitosios brigadai, pasitaiko, bet jie nėra dažni. Antai prieš kelerius metus vieną gimdyvę skubėta pristatyti iš Žemaičių Kalvarijos į Klaipėdą, tačiau nepasiekus kelionės tikslo teko stoti šalikelėje ir gimdymą priimti tiesiog greitosios automobilyje.

R. Mončienė pasakojo, kad visi skubios medicinos pagalbos slaugos specialistai yra apmokyti priimti gimdymus, gaivinti, teikti kitą skubią medicininę pagalbą, o minėtoji specialistė dar papildomai stažavosi ginekologijos ir akušerijos srityje. Ir gryno atsitiktinumo dėka tą naktį budėjo ne kas kitas, o būtent ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.