D. Miniataitė: sutikau kandidatuoti į žemės ūkio ministres, įvertinusi, ką galėsiu padaryti

Kandidatė į žemės ūkio ministres Dalia Miniataitė tikino, kad apie savo kandidatūros teikimą sužinojo praėjusią savaitę po to, kai buvo paviešintas kandidatų į ministrus sąrašas. Pasiūlymas pretenduoti į Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vadovo postą, jai buvo netikėtas.

Dalia Miniataitė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Dalia Miniataitė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Dalia Miniataitė.<br>ŽŪM nuotr.
Dalia Miniataitė.<br>ŽŪM nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dalia Miniataitė.<br>P.Lileikio nuotr.
Dalia Miniataitė.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 24, 2020, 3:18 PM, atnaujinta Nov 24, 2020, 8:04 PM

„Ne, tikrai netikėtina. Apie tai net negalvojau ir net nesapnavau“, – paklausta, ar tikėtas buvo pasiūlymas, atsakė D.Miniataitė.

Sprendimas buvo sunkus

Pasak kandidatės į ministres, sprendimas buvo sunkus. „Taip, žinoma, galvojau, įvertinau kai kuriuos momentus ir apsisprendžiau kandidatuoti“, – antradienį sakė ji.

„Įvertinau tai, ką galėsiu padaryti, kokius turiu gebėjimus, kokią turiu patirtį, kokias turiu žinias, informaciją, žinojimą apie sektorių, visą sistemą. Tą įvertinau. Galiu pasakyti, kad turiu patirčių, dirbant panašų darbą, kadangi dirbau viceministre ir dalyvavau derybų procese dėl narystės Europos Sąjungoje (ES). Tai nėra man visiškai naujiena“, – apie apsisprendimą kalbėjo ji.

Paklausta, kokios jos politinės pažiūros, kandidatė į ŽŪM vadoves patikino, kad tai „labiau centro dešiniosios“ pažiūros. „Su visais ministrais radau kalbą. Niekada nepriklausiau jokiai politinei partijai“, – akcentavo ji.

Prioritetas – pridėtinės vertės kūrimas sektoriuje

Paklausta apie pagrindinius veiklos prioritetus, D.Miniataitė pabrėžė, kad pristatinėja ne Vyriausybės programą, bet kalba kaip kandidatė.

„Mano supratimu, pirmas dalykas, kalbame apie pridėtinę vertę žemės ūkio ir maisto sektoriuje, ir žuvininkystėje. Tas jau yra pastebėta ne tik mūsų, bet taip pat pastebima Europos Komisijos atsakaitose, kad vis dėlto, nežiūrint į tai, kad ateina milijardinės paramos, proveržio šioje srityje nėra.

Todėl manau, kad pridėtinės vertės kūrimas ir konkurencingumo didinimas išliks vienu iš svarbiausių uždavinių. Ir čia kalbame apie sąsajas su žaliąja pertvarka. Pridėtinė vertė turi atsirasti, naudojant inovatyvias technologijas, aukštesnės vertės produktų kūrimo grandines, kas Europoje jau yra daroma. Lietuvai irgi reikia šitą pradėti. Tada atsiranda ir darbo vietos regionuose ir tos darbo vietos gal geriau apmokamos“, – aiškino kandidatė.

D.Miniataitė akcentavo, kad tarp prioritetų būtų ir bioekonomikos plėtojimas. Svarbiausias, kandidatės teigimu, būtų 2021-2027 m. finansinis laikotarpis.

59-erių D.Miniataitė ministerijos kanclere dirbo nuo 2009 metų, pernai ji savo noru atsistatydino ir tapo ministerijos vyriausiąja patarėja.

Nuo 2004-ųjų ji dirbo ministerijos sekretore, 2001–2004 metais buvo žemės ūkio viceministrė, o 1998–2001 metais – Žemės ir maisto ūkio integracijos į ES departamento vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.