Seime jau kunkuliuoja aistros dėl I. Šimonytės: balsavime dėl premjerės posto „darbiečiai“ susilaikys, o valstiečiai bus prieš

Antradienį Seimas spręs, ar pritarti Ingridos Šimonytės skyrimui į ministrės pirmininkės pareigas. Prieš Seimo posėdį opozicinių frakcijų atstovai I.Šimonytės atžvilgiu buvo nusiteikę skeptiškai.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2020-11-24 10:07, atnaujinta 2020-11-24 10:30

„Dėl vertybinių dalykų mes palaikyti I.Šimonytės negalėsime“, – sakė didžiausios opozicinės valstiečių frakcijos atstovas Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, valstiečių frakcija išties balsuos vieningai, tačiau nebūtinai „prieš“ kandidatę į premjeres. „Nebūtinai „prieš“ gal kai kurie susilaikys. Nepalaikymas yra ir balsavimas „prieš“, ir susilaikymas“, – detalizavo R.Karbauskis.

Laikinai ministro pirmininko pareigas einantis Saulius Skvernelis, kaip balsuos dėl I.Šimonytės, neatskleidė.

„Valdančioji dauguma turi pirmą barjerą peržengti pati, tai mes netrukdysime valdančiajai koalicijai pasitvirtinti premjero <..> Pažiūrėsime, kaip aš balsuosiu“, – teigė jis.

Darbo partija susilaikys

„Darbo partija dirba opozicijoje, mes gerbiame rinkėjų valią, todėl netrukdysime sudaryti Vyriausybę. Todėl balsuodami susilaikysime“, – atradienį tviritno Vigilijus Jukna.

„Kaip ir minėjau, Darbo partija dirba opozicijoje. Mes palaikysime visus darbus, kurie atitiks Darbo partijos programą. Bet, gerbdami rinkėjų valią, mes šito proceso nestabdysime, frakcijoje toks sprendimas, kadangi mūsų programa yra agresyvesnė, gilesnė, tai norėtųsi, kad mūsų programinių nuostatų daugiau atsidurtų šios Vyriausybės porgramoje“, – tęsė jis.

Sukritikavo ministrų sąrašą

R.Karbauskis griežtai kritikavo I.Šimonytės pateiktą ministrų sąrašą ir prisiminė Luko Savicko istoriją, kai jo kandidatūra netiko prezidentui Gitanui Nausėdai.

„Geriau klausti, o kas tinka? Vyriausybės narių sąrašas, kuris pasiūlytas, tiesiog mus stebina savo silpnumu ir rodo netgi nepagarbą prezidentui, kadangi jūs prisimenate, kai mes siūlėme į ekonomikos ir inovacijų ministrus Luką Savicką, tai argumentavo prezidentas tuo, kad kad jam neužtenka patirties.

Tai tame sąraše, kuris pateiktas, tai ten pusė tokio sąrašo yra, kur pagal tokią logiką galėtų netikti. Bet pamatysime, kaip bus, prezidentas savo žodžio dar nepasakė. Mes tikimės, kad jis bus toks pat reiklus ir šitam sąrašui“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

I.Šimonytės kandidatūrą iškėlė centro dešinės koalicija, sudaryta iš konservatorių, liberalų ir Laisvės partijos. Valdančioji koalicija Seime turi 73 mandatus iš 141.

Tiesa, valdantieji , artėjant antradieniui, nerimavo, ar balsavimas dėl pritarimo premjerės kandidatūrai bus sklandus ir sėkmingas. Liberalų sąjūdžio frakcija – 11 narių – ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen serga COVID-19 arba yra saviizoliacijoje, todėl balsų, pritariančių I.Šimonytės vadovavimui ministrų kabinetui, gali būti mažiau nei tikėtasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.