Ilgai prie kompiuterio naktinėjęs sūnus virto herojumi: nuo tragiškos lemties išgelbėjo visą šeimą

Ilgas naktinėjimas prie kompiuterio Girdžiuose (Jurbarko r.) išgelbėjo gyvybę keturių asmenų šeimai. Jeigu visi medinio namo gyventojai pusę antros nakties būtų miegoję, vargu ar jie būtų išvengę tragedijos.

Jurbarko rajone gyvenanti šeima liko be pastogės.<br> lrytas.lt koliažas.
Jurbarko rajone gyvenanti šeima liko be pastogės.<br> lrytas.lt koliažas.
Jurbarko rajone gyvenanti šeima liko be pastogės.<br>Ugniagesių nuotr.
Jurbarko rajone gyvenanti šeima liko be pastogės.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 8:48 PM

Gaisras šeimos būste įsiplieskė vėjuotą sekmadienio naktį. Pilnametis namo šeimininkės sūnus buvo įnikęs į internetą, tačiau pastebėjo, kad nuo galingo vėjo gūsių lauke kibirkščiuoja laidai.

Po kiek laiko lange sutvyksčiojo ugnies atšvaitai. Vaikinas, supratęs, kad kilo gaisras, pažadino namiškius ir iškvietė ugniagesius.

Motina, du suaugę jos vaikai ir sugyventinis į lauką išbėgo kaip stovi. Moteris ketino iš ugnies išgelbėti bent kokius nors daiktus arba dokumentus, tačiau nespėjo ir apdegė veidą.

„Girdžiuose namai stovi arti vienas kito, naktis buvo labai vėjuota, todėl į gaisrą buvo išsiųsti penki ekipažai“, – sakė „Lietuvos rytui“ Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Statkus.

Gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Išsigelbėjusi šeima prarado visą turtą: banko ir asmens dokumentus, telefonus, televizorių, kompiuterį, drabužius, baldus.

Jiems liko tik mobilusis telefonas, su kuriuo sūnus išbėgo į lauką kviestis pagalbos, ir drabužiai, kuriais buvo apsirengę. Būstą praradusią šeimą nelaimės naktį priglaudė kaimynai.

„Buvau susitikęs su nukentėjusiais žmonėmis – ieškojome, kur jie galėtų prisiglausti.

Miestelyje yra vienas negyvenamas namas. Jo šeimininkas geranoriškai leido padegėliams jame apsistoti.

Šeimai padeda visi miestelio žmonės. Vieni davė drabužių, buities daiktų, kiti aukoja pinigų“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ Girdžių seniūnas Mindaugas Dilys.

Gaisrai pražudė du vienišus vyrus

Užvakar vėlai vakare Žalgirio kaime (Biržų r.) gyventojai tolumoje pamatė ugnies pašvaistę. Liepsnojo vienkiemis, kuriame gyveno 82 metų vyras.

Atvykę gaisrininkai rado ugnies apimtą namą, stogas jau buvo įgriuvęs. Apmalšinę ugnį gelbėtojai gaisravietėje aptiko apdegusį vyro kūną. Gaisro priežastys dar tikslinamos.

Papilio seniūno R.Čygo nuomone, ugnis plykstelėjo žarijai iškritus iš pakurtos krosnies. „Žmogus nerūkė ir negėrė, be to, name nebuvo elektros“, – sakė jis.

Kiek anksčiau, penktadienį, Salamiestyje (Kupiškio r.) per gaisrą žuvo 45-erių vyras.

Į degantį namą patekę gaisrininkai išnešė be gyvybės ženklų rastą nelaimėlį, bet jo atgaivinti nepavyko.

Gaisrininkų žiniomis, vienas gyvenęs vyras rūkė, kūrendavo šiukšles ir plastiką. Virtuvėje šeimininkas buvo įsirengęs pirties krosnelę su akmenimis, ant jos džiovindavo drabužius.

„Užgesinus gaisrą ant krosnelės buvo rasta išsilydžiusio audinio, galbūt megztinio, fragmentų“, – sakė Kupiškio ugniagesių vyresnysis inspektorius V.Juknevičius.

Gaisro židinys buvo virtuvėje, o vyras rastas kambaryje. Plykstelėjus liepsnoms šeimininkas greičiausiai užtroško dūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.