A. Armonaitė apie ministrų tvirtinimo procedūrą: laikas nėra mūsų sąjungininkas

Laisvės partijos pirmininkė ir kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė pripažįsta, kad centro dešinės koalicijos partneriams po prezidento verdikto dėl kandidatų į ministerijas sąrašo gali tekti koreguoti pasiskirstytas atsakomybių sritis. Visgi, tikisi politikė, kad to neprireiks, o jei taip ir nutiktų, tęsia A. Armonaitė, lieka tikėtis, kad prezidentas atmes tik kelias kandidatūras.

Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 9:04 AM

„Yra tokia tikimybė, kad, pavyzdžiui, jeigu yra ne iki galo tinkama kandidatūra kokioje nors srityje x, tai galbūt kita partija turi geresnį kandidatą į tą sritį x. Ir ta (partija – ELTA), kuri turėjo galimybę deleguoti (į ministeriją savo atstovą – ELTA), jai galbūt sunkiai gali sektis surasti (kitą kandidatą – ELTA). Aš tikiuosi, kad tokios teorinės galimybės nebus. Tikiuosi, kad kuo daugiau ministrų bus patvirtinta“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Būtent Laisvės partijos deleguota kandidatė į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska ir į susisiekimo ministrus siūlomas Kasparas Adomaitis po susitikimų su prezidentu Gitanu Nausėda susilaukė kritikos.

Prezidentūrai antradienį pakartojus, kad jai pateiktame kandidatų į ministrus sąraše netinka kelios pavardės, paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė užsiminė, kad prezidentui atmetus kurį nors kandidatą į ministrus, centro dešinės koalicijos partijoms gali tekti koreguoti pasiskirstytas atsakomybių sritis.

Jei taip atsitiktų, trečiadienį kalbėjo A. Armonaitė, lieka tikėtis, kad bus atmesti tik keli ministrai.

„Aš tikiuosi, kad nereikės to daryti. Egzistuoja tik teorinė galimybė. Juk nebus taip, kad pusė kabineto bus atmesta. Aš tikiuosi, kad mes kalbame apie nedaug pavardžių“, – sakė A. Armonaitė, primindama, kad prezidentas savo verdiktą dėl viso pretendentų į ministerijas sąrašo žadėjo pateikti penktadienį.

„Reikia laukti penktadienio, kada mes galėsime matyti visą paveikslą ir pasitarti“, – pridūrė ji, pripažindama, kad laiko, skirto Ministrų Kabineto ir Vyriausybės programos patvirtinimui Seime, lieka vis mažiau.

„Laikas nėra mūsų sąjungininkas, bet mes gerbiame tą procesą, kuris turi įvykti. Tad lauksime nuomonės“, – sakė A. Armonaitė.

Antradienį prezidentas G. Nausėda ir I. Šimonytė susitiko aptarti kandidatų į ministrus. Po susitikimo Prezidentūra tvirtina, kad sutarta ieškoti naujų, šalies vadovui neįtikusių, kandidatų, tačiau, I. Šimonytės teigimu, tokio susitarimo nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.