Alytaus savivaldybė į sukčių sąskaitą pervedė daugiau nei 180 tūkst. eurų

Ypatingai prastos ir apmaudžios žinios skrieja iš pilko Alytaus Rotušės rūmo: 188 tūkstančiai savivaldybės biudžeto lėšų pervesti į sukčių sąskaitą.

Ypatingai prastos ir apmaudžios žinios skrieja iš pilko Alytaus Rotušės rūmo: 188 tūkstančiai savivaldybės biudžeto lėšų pervesti į sukčių sąskaitą. <br>T.Bauro nuotr.
Ypatingai prastos ir apmaudžios žinios skrieja iš pilko Alytaus Rotušės rūmo: 188 tūkstančiai savivaldybės biudžeto lėšų pervesti į sukčių sąskaitą. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daina Baranauskaitė, AlytusPlius.lt

2020-12-03 15:50, atnaujinta 2020-12-03 15:55

Šį faktą jau po darbo valandų trečiadienį AlytusPlius.lt patvirtino Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. „Taip, sužinojau apie 15 valandą. Man pranešė administracijos direktorius Jurgis Krasnickas.

Paprašiau atlikti tarnybinį patikrinimą, kad galėtume išsiaiškinti – ar tai nesusipratimas, ar apgavystė. Tikiu, kad teisėsaugos institucijos išsiaiškins, ar tai klaida, ar tyčinis nusižengimas. Tikrai noriu tikėti, kad tai klaida, bet...“, – sakė N. Cesiulis.

Jo teigimu, visai neseniai administracijos darbuotojams vyko mokymai, kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo sukčių. „Man keista, juk buvo mokymai, kokias priemones pasitelkia sukčiai. Prieš savivaldybę maždaug prieš mėnesį buvo kibernetinė ataka. Nenoriu daug komentuoti, tai administracijos direktoriaus reikalas ir atsakomybė. Viliuosi, kadangi kreipėmės ir į banką – gal pavyks pinigus atgauti. Daugiau nieko nekomentuosiu – dirba teisėsauga“, – vakare sakė meras.

Šaltinių duomenimis, savivaldybės administracijos Buhalterinės apskaitos skyriaus darbuotojas pavedimą atliko manydamas, jog atsiskaito už vieną iš darbų etapų bendrovei A.C.B.

Latvijoje registruota bendrovė Alytuje įrenginėja dvi žiedines sankryžas: Rūtų, Gardino, Pulko gatvių ir Pulko, Santaikos, Ulonų gatvių sankirtose.

AlytusPlius.lt šaltiniai teigia, jog įmonė maždaug prieš mėnesį raštu pranešė, jog keičiasi jų atsiskaitomoji banko sąskaita. Tuomet pervedus lėšas už vieną darbų etapą viskas buvo sklandu. Prieš keletą dienų vėl gautas dokumentas ant firminio blanko, kad įmonė A.C.B vėl keičia sąskaitos numerį.

Kodėl Buhalterinės apskaitos skyriaus specialistui nekilo įtarimų – aiškinsis teisėsauga ir savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija tarnybiniam patikrinimui atlikti.

Nepatvirtintų šaltinių duomenimis, savivaldybės biudžeto lėšos pervestos į sąskaitą Italijoje.

Įvykių seka dėliojama, duomenys savivaldybėje renkami, išsamiai situaciją ketvirtadienį AlytusPlius.lt pakomentuos administracijos direktorius Jurgis Krasnickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.