Vilniaus vicemeru patvirtintas Laisvės partijos atstovas

Vilniaus savivaldybės taryba vicemeru trečiadienį patvirtino teisininką ir diplomatą, Laisvės partijos atstovą Tomą Gulbiną.

 T.Gulbinas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 T.Gulbinas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 3:35 PM

Už jo kandidatūrą trečiadienį balsavo 32 tarybos nariai, prieš buvo vienas. Iš viso savivaldybės taryboje yra 51 politikas.

Nors tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu, pats balsavimas vyko tarybos nariams po kelis fiziškai atvykstant į savivaldybės pastatą.

Vilniaus savivaldybės taryboje anksčiau dirbęs ir Aplinkos komitetui vadovavęs T. Gulbinas į ją grįžo tik lapkritį, vietoj į Seimą išrinkto Laisvės partijos atstovo Kasparo Adomaičio. T. Gulbinas vicemero pareigose pakeis taip pat į parlamentą išrinktą vicemerą Vytautą Mitalą.

Mandato T. Gulbinas šiemet buvo atsisakęs dėl ketinimo grįžti į diplomatinę tarnybą, kadangi šios pareigos būtų nesuderinamos.

R. Šimašius, pristatęs naująjį pavaduotoją, išreiškė viltį, jog jo „turtinga ir prasminga“ patirtis versle bei diplomatinėje tarnyboje padės jam naujose pareigose. 

„Sričių, kurias jis turės kuruoti, irgi nemažai: ir švietimas, ir plėtra, ir visi ūkio infrastruktūros dalykai, ir socialiniai dalykai. Noriu pasidžiaugti, kad kalbant apie infrastruktūrą, plėtrą, Tomo patirtys iš to, ką jis darė, yra nemažos. Ir tai yra patirtys ne klojant vamzdžius ir kabelius, bet žiūrint, kaip įmanoma sinergijas gauti įvairias, išnaudoti informacines technologijas ir pažangius metodus“, – sakė jis.

T. Gulbinas sakė artimiausiu metu daug dėmesio skirsiantis COVID-19 situacijai ir ugdymo pandemijos metu iššūkiams. Jis žada siekti užtikrinti moksleiviams nuotolinio mokymo resursus, taip pat kai kuriais atvejais – kontaktinio mokymo galimybes, palankią emocinę aplinką.

„Siūlysiu, kad socialiniai darbuotojai ir mokytojai patektų tarp pirmųjų grupių, kurios gaus galimybę pasiskiepyti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?