„Darbiečiai“ tirs sveikatos paslaugų suteikimą ir prieinamumą per COVID-19 pandemiją

Seimo „darbiečiai“ trečiadienį pranešė inicijuojantys laikinąją grupę, kurioje tirs sveikatos paslaugų suteikimą ir prieinamumą per COVID-19 pandemiją.

Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 11:55 AM, atnaujinta Dec 10, 2020, 2:45 PM

„Laikinoji grupė surinks duomenis apie netinkamą gydymą, atsisakymą teikti sveikatos paslaugas, apie jų kokybę, taip pat teiks rekomendacijas ir koordinavimą“, – sakė „darbiečių“ seniūnas Vigilijus Jukna.

„Bus paskelbtas ir el. pašto adresas tam, kad žmonės galėtų kreiptis ir gauti koordinacinę pagalbą“, – pridūrė jis.

Anot parlamentaro, šalyje susirgimų koronavirusu daugėja, todėl vis mažiau prieinamos medicinos paslaugas.

„Šalyje didėjant susirgimų, vis mažiau prieinamos tampa medicinos paslaugos, kurios turi būti suteikiamos kokybiškai ir laiku (...) Todėl Darbo partijos frakcija įsitikinusi, kad tie sprendimai, jog būtų užtikrintos medicinos paslaugos, turi būti priimti“, – teigė V. Jukna.

Laikinoji grupė žada parengti rekomendacijas Sveikatos apsaugos ministerijai, Vyriausybei, taip pat žada ruošti ir įstatymų pataisas.

Seimo statute nurodyta, kad konkretiems klausimams Seimo nariai gali jungtis į laikinąsias grupes, kurios laikomos sudarytos tada, kai Seimo pirmininkui įteikiamas ne mažiau kaip penkių Seimo narių pasirašytas pareiškimas.

Pirmojo karantino metu šalyje buvo sustabdytas planinių medicinos paslaugų tiekimas, jų atstatymas užtruko. Tokių paslaugų tiekimas stringa ir šiuo metu, ligoninėse smarkiai išaugus COVID-19 pacientų skaičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.