R. Žemaitaitis: išrinkti iš LVŽS opozicijos lyderį trūksta 4 Seimo narių balsų

„Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigia manantis, kad šioje Seimo rudens sesijoje bendradarbiavimo sutartis tarp opozicinių Seimo frakcijų nebus pasirašyta, todėl ir bendras opozicijos lyderis nebus išrinktas.

Lukas Savickas, Remigijus Žemaitaitis, Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Lukas Savickas, Remigijus Žemaitaitis, Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 9:08 AM

„Labai vargu bau. Suvokime paprastą dalyką – opozicija turi sutarti, kad lyderis būtų renkamas rotacijos būdu. Tai pirmasis opozicijos lyderis turėtų būti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos (LVŽS)“, – „Žinių radijui“ teigė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, šiuo metu LVŽS išrinkti opozicijos lyderį trūksta 4 Seimo narių balsų.

„Mažosios frakcijos iki paskutinės minutės trauks ir temps, kad opozicijos lyderis nebūtų čia ir dabar išrinktas. LVŽS turėtų inicijuoti susiderėjimą (...), nes opozicijos lyderis renkamas iš visų žmonių, esančių opozicinėse frakcijose bei mišrioje grupėje. Kad būtų išrinktas LVŽS opozicijos lyderis, „valstiečiams“ trūksta keturių Seimo narių balsų. Gali būti, kad į mišrią grupę ateis prašyti“, – sakė jis.

R. Žemaitaitis mano, kad opozicijos lyderis yra reikalingas, nes jis galėtų atstovauti opozicijos nuomonei Seimo valdyboje.

„Tik noriu pasakyti, kad opozicijos lyderis yra reikalingas, nes pagal Seimo statutą jis įgyja teisę dalyvauti Seimo valdyboje. Dabar valdyba įgijo teisę nustatyti nuotolinių Seimo posėdžių darbą. Todėl kaip niekad svarbu, kad opozicijos balsas, idėjos, mintys būtų generuojamos Seimo valdyboje. (...) Ypatingai tai reikalinga valstybiniame gyvenime ir teisės aktų kūrime“, – teigia R. Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.