Už uždarų Panevėžio savivaldybės durų įsiplieskęs meilės romanas baigėsi viešu skandalu

Panevėžio savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas virto skandalu. Buvę meilužiai susitiks teisme. Kaltinamuoju šioje byloje tapo ir neištikimos moters sutuoktinis. Sutuoktinių pora kaltinama neteisėtu informacijos apie privatų gyvenimą rinkimu ir specialios technikos įrengimu bei panaudojimu informacijai rinkti.

Panevėžio savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas virto skandalu.<br>Lrytas.lt koliažas
Panevėžio savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas virto skandalu.<br>Lrytas.lt koliažas
Rytis Mykolas Račkauskas.<br>JP nuotr.
Rytis Mykolas Račkauskas.<br>JP nuotr.
Panevėžio savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas virto skandalu.<br>V.Balkūno nuotr.
Panevėžio savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas virto skandalu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 6:59 PM

Buvusią Panevėžio miesto savivaldybės darbuotoją ir jos sutuoktinį į teisiamųjų suolą atvedė darbe užsimezgęs meilės romanas.

„Man tai yra panašu į klasikinę meilės dramą, kur yra meilė, neapykanta, kerštas, pavydas, visi šitie jausmai yra šalia“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė prokurorė Lina Lomonienė.

Viskas prasidėjo, kai į ketvirtą dešimtį įkopęs panevėžietis išsiaiškino, kad jo žmona, dirbanti savivaldybėje, užmezgė romaną su bendradarbiu. Pastarasis suskubo santykius su kolege nutraukti.

Prokurorės teigimu, skundas buvo tiriamas ir savivaldybėje: „Tas asmuo akivaizdžiai nutraukė santykius, kreipėsi į savo vadovybę su skundu, kad prie jo priekabiaujama, šis skundas buvo tiriamas savivaldybėje, jis savo poziciją labai aiškiai buvo išreiškęs.“

Tačiau bylos duomenimis, tuo viskas nesibaigė. Moters dėmesys kolegai nesiliovė. Netruko savivaldybėje užsimezgęs meilės romanas pakliūti ir į teisėsaugos akiratį. Buvęs meilužis pasijuto persekiojamas. Kreipėsi į pareigūnus.

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad Panevėžio miesto savivaldybės patalpose buvo neteisėtai įrengta speciali technika, kuria buvo daromi garso įrašai, taip vadinamosios blakės ir tuos įrašus gavo ir, kaip tyrimo metu paaiškėjo, savo asmeniniame kompiuteryje laikė viena iš tuometinių savivaldybės darbuotojų.

Bylos duomenimis, pokalbių slaptai buvo klausomasi darbo kabinetuose, tarnybiniuose automobiliuose, net savivaldybės rūkomajame. Meilės romaną su kolega užmezgusios moters sąjungininku tapo jos pačios sutuoktinis.

„Tyrimo metu buvo gauta duomenų ir kaip aš darau išvadą, neabejotinai nustatyta, jog kaltinamoji su savo vyru rinkdami informaciją veikė išvien. Byloje yra duomenų, kurie rodo, tai yra gausios žinutės, vyro ir žmonos tarpusavio susirašinėjimai, kurie atskleidžia jų motyvus, bet vėl tai yra ikiteisminio tyrimo bylos duomenys, negalėčiau aš jų dabar viešinti“, – nurodė L.Lomonienė.

Kokios meilės dramos vyko savivaldybėje, nei darbuotojai, nei savivaldybės vadovas nedaugžodžiauja.

„Nežinau. Jeigu meilės gal ne taip blogai. Bet štai į teismą keliasi tas meilės romanas. Žinokit negaliu pakomentuoti, jeigu atvirai <..> Viena ausim girdėjau, kad ten vyko kažkokie konfliktai tarp darbuotojų, bet ir tiek, patikėkit, nelabai turiu laiko domėtis visokiais bulvariniais dalykais“, – sakė Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Netrukus meilės drama persikels į teismą. Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti buvęs moters meilužis su drauge. Bei dar 7 savivaldybės darbuotojai, kurių pokalbiai buvo slapta įrašyti. Kaltinamaisiais tapo sutuoktinių pora.

„Abu sutuoktiniai yra kaltinami neteisėtai rinkę informaciją apie privatų žmonių gyvenimą, taip pat abu yra kaltinami neteisėtai įrengę ir panaudoję specialią techniką savivaldybės patalpose ir kaltinamasis, tai yra sutuoktinis yra kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, užpuolęs ir smurtavęs prieš nukentėjusį asmenį, kuris ir kreipėsi į policiją“, – sakė prokurorė L.Lomonienė.

Abu kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta, motyvų nekomentuoja ir parodymų neduoda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.