Suvalkiečiai stebina kaimynus: iškilusi Kalėdų eglė – tarsi iš tolo žėrinti pilis

Lietuvos miestai varžosi tarpusavyje, kurio Kalėdų eglutė gražesnė, o štai Lekėčių miestelio (Šakių r.) Šilo, Sirvydų ir Sodo gatvių gyventojai kartu su idėjos sumanytoju Žilvinu Lebedžinsku ir vėl nustebino – Šilo gatvėje savo jėgomis pastatyta tikrai netradicinė, net septynių metrų medinė eglė.

 Šilo gatvėje Lekėčiuose pastatyta netradicinė eglė džiugina gyventojus.<br> Organizatorių nuotr.
 Šilo gatvėje Lekėčiuose pastatyta netradicinė eglė džiugina gyventojus.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

drg.lt

Dec 15, 2020, 8:23 AM

Lekėčių miestelio Šilo, Sirvydų ir Sodo gatvių gyventojai jau senokai susibūrę į darnią bendruomenę.

Šiemet jiems kilo mintis šventinę nuotaiką sukurti ir gatvėje – nutarė pastatyti bei papuošti kalėdinę eglę.

Pasak Šilo gatvės gyventojos Zinaidos Samuolienės, kadangi dėl karantino buvo priversti laikytis apribojimų, mažinti pagalbininkų skaičių, praėjusį sekmadienį į talką susirinko nedidelis būrelis lekėtiškių.

Lekėtiškių eglė netradicinė – iš medžio plokščių buvo pagaminta net 13 kvadratinių kubų, kurie išpjaustyti įvairiais ornamentais.

Juos teko pačiam idėjos sumanytojui Ž. Lebedžinskui, pasitelkus keltuvą, vieną ant kito užkelti.

„Aktyviai eglutės kūrime dalyvavo ir kiti kaimynai: kas patarimu per bendrą „Facebook“ grupę, kas saldžiu pastiprinimu. Ir, aišku, apsaugojo nuo žvarbaus vėjo ir sušildė savo firminiu troškiniu Adelė Mašanauskienė, kuri šiemet buvo išrinkta „Kaimynų kaimyne“, – pasakojo Z. Samuolienė.

Ji sako, kad net ne eglute šį statinį galima vadinti – žmonės pamatę komentuoja, kad tai tarsi pilis, dangoraižis. Jo viduje dega du šviestuvai, viršūnėje lemputės. Visa netradicinė eglutė papuošta dideliais sidabro spalvos burbulais.

Ir kiti kaimynai vis dar ateina, kad galėtų nesibūriuodami pridėti papuošimų, jog eglutė gražiai atrodytų ne tik apšviesta, bet ir dienos šviesoje.

„Žiūriu per langą, ji atrodo tokia mistinė, kubistinio stiliaus. Naktį pro kubų ertmes šviesa sklinda. Tokią atrakciją sugalvojom, kad galėtų žmonės ateiti, pasižiūrėti.

Ji gerai matosi nuo centrinės Lekėčių miestelio gatvės, todėl pastebim, kad viena kita mašina užsuka į Šilo gatvę pasižiūrėti. Svarbu, kad sutiktume šventes saugiai, nesibūriuodami“, – mintimis dalijosi Z. Samuolienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.