I. Šimonytė imasi permainų: keisis operacijų vadovo darbas ir koordinavimo sistema

Vyriausybėje posėdyje svarstant sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio paskyrimą į operacijų vadovo pareigas, premjerė Ingrida Šimonytė pasiuntė aiškius signalus, kad iki šios galiojusi tvarka keisis.

Vyriausybė, Ingrida Šimonytė, komentaras, karantinas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vyriausybė, Ingrida Šimonytė, komentaras, karantinas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 2:36 PM, atnaujinta Dec 16, 2020, 3:05 PM

„Pati situacijos valdymo komunikacija neturėtų būti tokia, kokia buvo ankstesnėje kadencijoje, kai sveikatos apsaugos ministras, būdamas ir vyriausiuoju operacijų vadovu, visuomet ir visais klausimais viską komentuodavo ilgas valandas ir labai daug visko diskutuodavo“, – sakė premjerė ir patikslino, kad reikia rasti labai aiškų komunikavimo būdą, kad kiekviena institucija pateiktų informaciją apie jai geriausiai žinomas sritis. 

Vyriausias operacijų vadovas, anot premjerės, turi priimti daug procedūrinių sprendimų, o perkėlus šiuos sprendimus Vyriausybės kanceliarijai, būtų prarastas brangus laikas.

I.Šimonytė užtikrino, kad tokių atvejų, kai operacijų vadovo pareigas einantis sveikatos ministras priima kokios nors pakeitimus, o už tai atsakinga ministerija nieko apie tai nežino, nesikartos.

I. Šimonytės teigimu, pati koordinavimo sistema taip pat keisis: „Ruošiuosi institucionalizuoti ekspertų tarybą, kuri būtų prie Vyriausybės, joje būtų tik ekspertai – ten nebūtų valstybės tarnautojų ir politikų, kuri patartų krypties prasme. Bus darbo grupės, kurios rūpinsis verslu, logistika, savivaldybių reikalais ir kitais klausimais“.

Pasak premjerės, šiuo metu turėti operacijų vadovą būtina ir dėl to, kad jis galėtų patvirtinti sprendimus, kurie yra jo galioje.

Pats naujai paskirtas vyriausias operacijų vadovas teigė, kad ekspertų taryba prie Vyriausybės bus suformuota per artimiausias 24 valandas, o kovos su pandemija planas bus pateiktas per kitas 48 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?